Fotbollsresor till Serie A
fotbollsresor till Serie-a

Många godbitar på den italienska fotbollsmenyn

Italien är synonymt med fotbollspassion.

Ingen annanstans på jorden är fanatismen så utbredd och fotbollens betydelse för samhället så stor.

Fotboll i den eviga staden

Alla vägar bär till Rom heter det som bekant och det gäller även för oss fotbollsfans. Åtminstone dem av oss som har AS Roma eller SS Lazio som favoritlag. De båda ärkerivalerna från huvudstaden spelar sina matcher på Stadio Olimpico, en arena som har plats för 73 000 åskådare. Som de flesta arenor med löparbanor saknar Stadio Olimpico den riktigt intima känslan, men den erbjuder trots det en av de mäktigaste matchupplevelserna i Europa. I synnerhet under ett Derby della Capitale!

Se denna video och få en glimt av atmosfären i Lazios Curva Nord.

Kultur, historia och godaste glassen

fotbollsresor till Rom

Roms attraktionskraft är förstås stor även vid sidan av fotbollen. Här finns också ett rikt kulturliv, god mat och historiska vingslag i vart och varenda hörn. Vi vill också lyfta fram den italienska glassen som är bäst i världen enligt våra och många andras smaklökar. Vår personliga favorit ligger fem-tio minuters promenad öster om Piazza Navona, nära Pantheon, och heter San Crispino. Honungsglassen är ett måste, men hasselnötssmaken är nog lika ljuvlig.

Boka en fotbollsresa till ROM.

Derby i modets huvudstad

fotbollsresor till Milano

Stadio Giuseppe Meazza, eller San Siro som den kallas i folkmun, är en av världens största och häftigaste fotbollsarenor. San Siro är hem för de båda Milano-lagen AC Milan och FC Internazionale och erbjuder en fantastisk atmosfär. Och det är inte bara de glödheta derbymatcherna mellan ovan nämnda klubbar som lockar ett stort intresse. Även mötena mellan Inter och Juventus – som kallas för ”Det italienska derbyt” –  tilldrar sig uppmärksamhet från hela fotbollsvärlden. En fotbollsresa till Milano är dessutom en win-win situation om du reser med din partner. Du fotboll – hon shopping! Men ni hinner förstås med både och, båda två …

Boka en fotbollsresa till MILANO.

30-årsjubileum i Neapel

fotbollsresor till Neapel

I Napoli finns Italiens tredje största arena, San Paolo, där läktarna ofta kokar av fanatiska fans som vrålar ut sitt stöd för hemmalaget. Visste du att det i år (2017) är 30 år sedan legenden Diego Maradona frälste staden med att föra SSC Napoli till klubbens första ligaguld genom tiderna? Napoli har kapacitet att utmana om ”Lo Scudetto” denna säsong men favorit är som vanligt Juventus från Turin. I den norditalienska alpstaden finns en av Europas modernaste arenor.

Hitta din egen favorit

Och vem vet – kanske kan du hitta din egen pärla bland de mindre klubbarna. Hur nyfikna är vi till exempel inte på att besöka nykomlingarna Benevento och SPAL (som för övrigt ombildades så sent som 2013), två klubbar som gått från Serie C till Serie A på två år? Vidare lockar alltid ett besök i magiska Florens för att se klassiska Fiorentina på Stadio Artemio Franchi. Verona-derbyt mellan Hellas Verona och Chievos ”flygande åsnor” är en annan höjdpunkt på den italienska fotbollsmenyn.

Buon appetito!

Boka en fotbollsresa till SERIE A.

Passion, hetta, rivalitet, historia, kärlek, hat – ett fotbollsderby i Italien är en explosion av känslor.

Kolla in vår lista med de i våra ögon hetaste derbymatcherna i Serie A.