Spanska topparenor i skuggan av de två stora
Boka fotbollsresor och biljetter till La Liga

La Liga 2018/19 – boka fotbollsresor och biljetter

Camp Nou och Santiago Bernabéu är två av världens största och mäktigaste fotbollsarenor. Men i Spanien finns också andra spännande destinationer som är värda att investera en fotbollsresa i. Här är vår topp 5-lista med La Liga-arenor som inte har Barcelona eller Real Madrid som hemmalag …

BOKA DIN LA LIGA-RESA MED NICKES.COM

Att uppleva en toppmatch på ett fullsatt Camp Nou är en smått episk upplevelse som etsar sig fast i minnet för evigt. Men att sitta på samma arena en kall decemberafton, när Barca möter ett bottenlag inför 45 000 – 50 000 åskådare, är långt ifrån lika häftigt. I det avseendet ger den betydligt intimare Santiago Bernabéu en bättre upplevelse.

På andra håll i Spanien finns emellertid flera intressanta städer och arenor att upptäcka. Att klassiska och mytomspunna Mestalla i Valencia är en av dem överraskar dig nog inte, men med på listan finns också två nya och toppmoderna arenor, en andalusisk häxkittel – och en liten skräll från Spaniens nordvästra hörn …

Bilbao fotbollsresor och biljetter

1. San Mamés, Bilbao

Kapacitet: 53 289.

Ljudnivån på ”nya” San Mamés i Bilbao överträffas inte på många arenor i Spanien. Att arenan dessutom är en av de snyggaste i landet gör förstås inte saken sämre. Det allra bästa med San Mamés är dock att man kommer väldigt nära planen. Här har de fanatiska baskiska fansen vunnit många poäng åt Athletic genom åren.

SE ATHLETIC PÅ SAN MAMÉS!

Mestalla biljetter och fotbollsresor

2. Mestalla, Valencia

Kapacitet: 52 606.

Utifrån ser Valencias hemmaborg näst intill ut som ett fallfärdigt kyffe – men invändigt… Wow! Atmosfären på Mestalla går nästan att ta på och fansen är lika vilda och högljudda oavsett hur bra eller dåligt laget spelar.

SE VALENCIA PÅ MESTALLA!

Sevilla biljetter och fotbollsresor

3. Ramón Sánchez-Pizjuán, Sevilla

Kapacitet: 42 500.

Till skillnad från många andra spanska arenor, är Ramón Sánchez-Pizjuán-stadion tilltalande även utifrån, inte minst för det stora klubbmärket i mosaik som pryder den ena långsidan. Matchatmosfären är en fenomenal upplevelse och har du förmånen att bevista ett glödhett derby mot ärkerivalen Betis är du bara att gratulera. Där snackar vi elektricitet i mänsklig form!

SE SEVILLA PÅ RS-P!

Atletico biljetter och fotbollsresor

4. Wanda Metropolitano, Madrid.

Kapacitet: 67 703.

Atletico Madrids splitter nya hemmaarena är ännu outforskad mark men rapporterna talar om ett hypermodernt stadion med alla de faciliteter som en topparena ska ha. Frågan är om stämningen blir lika grym som på klassiska Vicente Calderón, där de röd- och vitrandiga spelade tidigare. Den saken är värd att forska i redan i vinter!

SE ATLETICO PÅ NYA ARENAN!

Lacoruna biljetter och fotbollsresor

5. Riazor, La Coruña.

Kapacitet: 32 912.  

Galiciska hamnstaden La Coruña, i Spaniens nordöstra hörn, är värd en omväg för sin av fisk och skaldjur präglade gastronomi, sitt rika kulturliv – och fotbollsarenan Riazor. Stadens stolthet Deportivo håller till på en arena som genom renovering fått ett rejält ansiktslyft men samtidigt behållit mycket av sin historiska karaktär. Stranden ligger bara en längre målvaktsutspark från stadion.

SE DEPORTIVO PÅ RIAZOR!