Damernas FA-cupfinal på Wembley
se damfotboll på Wembley

Historisk fotbollsresa till London – Nickes.Com först med unik satsning på damfotboll

Cupfinal på Wembley, rundtur på Englands största arena – och tre fantastiska dagar i Europas fotbollshuvudstad London. Som första svenska sportresebyrå lanserar Nickes.Com nu ett paket med fokus på damfotboll.
– Det känns oerhört roligt att kunna erbjuda föreningar och privatpersoner den här resan till damernas FA-cupfinal, säger Niklas Hellberg, vd på Nickes.Com.

Damfotbollen i allmänhet och den brittiska damligan WSL i synnerhet har fått allt högre status de senaste åren. Samtidigt har utbudet av fotbollsresor med damfotboll som huvudingrediens i det närmaste varit obefintligt på den svenska sportresemarknaden. Fram tills nu.

FA-cupfinal på Wembley
Nickes.Com, som producerat sport- och konsertresor sedan 1997, satsar som första svenska sportresebyrå på damfotboll med start våren 2019. Den första resan går till London och FA-cupfinalen för damer som spelas på Wembley den 12 maj.
– Vi tror att det finns ett latent intresse för damfotbollen som genomgått stora förändringar de senaste decennierna. Först och främst har den tekniska och taktiska utvecklingen varit enorm och spelkvaliteten är ljusår ifrån den vi såg under 1980-talet, säger Niklas Hellberg och fortsätter:
– Damfotboll har också unika egenskaper som vi tror kan attrahera framför allt en yngre målgrupp. Framför allt kommer du närmare själva sporten och spelarna stannar ofta kvar efter matcherna för att skriva autografer eller ta bilder med fansen.

Spännande VM-slutspel
Om satsningen på FA-cupresan 2019 slår väl ut kommer Nickes.Com att fortsätta producera resor med damfotboll som kärnprodukt.
– Vi har ett spännande VM-slutspel framför oss sommaren 2019 och det kommer att tilldra sig ett stort intresse, inte minst från svenskt håll. Damfotbollen förtjänar verkligen mer uppmärksamhet och vi hoppas att vår satsning kan bidra till att fler upptäcker hur trevligt det kan vara att se en damfinal på Wembley eller en match med Chelsea F.C. Women i WSL (Women’s Super League), säger Niklas Hellberg.
Just London – där Chelsea-trion Hedvig Lindahl, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson samt Jessica Samuelsson (Arsenal) är hemmahörande, blir inofficiell huvudort för Nickes.Com:s damfotbolls-resor.

Fantastisk destination
– London är en fantastisk destination för fotbollsresor! Ofta kan man kombinera matcher i WSL och Premier League eller The Championship, men framför allt finns det så mycket annat att se och uppleva i ”staden som aldrig sover”.
Niklas Hellberg menar att det nya konceptet är perfekt för föreningar, vars ungdomslag vill åka på en fotbollsresa tillsammans men inte har råd att spendera allt för mycket pengar på dyra Premier League-biljetter.
– För tjejer och killar är det en magisk upplevelse bara att få komma till en världsstad som London. Att sedan få uppleva en cupfinal och rundtur på en av planetens mest klassiska och berömda arenor, är förstås en dröm för de flesta unga fotbollsspelare.

 

Trendigt boende
I FA-cuppaketet ingår boende i centrala London. Ett av alternativen är Generator, av många betraktat som Europas mest trendiga hostelskedja.
– Det är ett designhostel på ypperligt läge nära Kings Cross Station. Hela första våningen är som en enda stor social mötesplats med café, bar och andra sällskapsytor. Generator har ett otroligt häftigt koncept som är perfekt för ungdomslag men också för andra som vill bo prisvärt men ändå få en unik upplevelse, säger Niklas Hellberg.
Deltagarna i resan kommer också att erbjudas möjlighet att besöka Harry Potter Studios och eventuellt följer en representant från Nickes.Com med på resan.

Mer information om resan till damernas FA-cupfinal på Wembley.

PRISEXEMPEL:
3 nätter på centralt beläget 3*** hotell (dubbelrum inkl frukost) och biljett till FA-cupfinalen för damer = från 1895 sek per person.

Bokning och frågor: mejla till sales@nickes.com eller ring 036–14 14 43

Text: Kostas Foussianis
kostas@nickes.com