Fotbollsresor och biljetter till samtliga lag i London som Arsenal, Tottenham, Chelsea, West Ham m.fl.

Fotbollsresor och biljetter: London

London är Europas fotbollshuvudstad!

En fotbollsresa till London kan betyda väldigt olika saker beroende på vilket eller vilka lag man ser. Tack vare det stora utbudet av klubbar kan man ofta se mer än en match under sin resa. Vi brukar säga att vi åker på fotbollssafari till London! Här nedan har ni en lista över vilka London-lag som spelar i de tre högsta divisionerna.

London är den stad i Europa som har klart flest klubbar i högsta divisionen. Inkluderar man även Londons ytterområden finns det faktiskt ett fyrtiotal lag i de åtta högsta divisionerna. Med så många lag på toppnivå är London förstås en oerhört spännande fotbollsstad!

Chelsea, Arsenal och Tottenham brukar räknas som ”de tre stora” London-lagen, även om exempelvis West Hams supportrar vill hävda något annat. Arsenal är Londons mest framgångsrika klubb – ”The Gunners” har faktiskt spelat i högsta divisionen varje säsong sedan 1904!

Premier League:

Arsenal
Chelsea
Crystal Palace
Tottenham
West Ham

Arsenal

Bildades i södra London 1886 och hette då Dial Square. Bytte sedan namn till Royal Arsenal och sedermera (1893) till Woolwich Arsenal. Samma år kom klubben med i den engelska proffsligan. När klubben 1913 flyttade till norra London antog man sitt nuvarande namn Arsenal AFC.

Chelsea

Blev 2012 den första London-klubben någonsin att vinna Champions League. Chelsea är också den enda engelska klubben som vunnit alla europacuperna, ligan, FA-cupen och ligacupen. Grundades 1905 och har allt sedan första sparken spelat sina hemmamatcher på Stamford Bridge.

Crystal Palace

Crystal Palace är södra Londons största klubb. ”The Eagles” väntar dock fortfarande på att vinna sin första trofé! Kom in i proffsligan 1920 och gör nu sin 17:e säsong på den högsta nivån. Klubben är känd för att ha trogna och högljudda fans – för ett par år sedan röstades Palace-supportrarna  fram till bästa bortafans i Premier League.

Tottenham

Vann FA-cupen som amatörklubb 1901 och är än i dag den enda klubben som har lyckats med det. Tottenham blev också första engelska klubb att vinna en europeisk titel, detta när laget spelade hem Cupvinnarcupen 1963.  White Hart Lane har varit Spurs hemmaarena ända sedan 1899, men snart inviger klubben en ny stadion.

 West Ham

Klubben grundades av arbetare vid Thames Ironworks 1895, därav smeknamnen ”Hammers” och “Irons”. Har vunnit FA-cupen tre gånger, och i två av finalerna stod en London-rival för motståndet. 1975 blev det 2–0 mot Fulham och 1980 besegrades Arsenal med 1–0. Spelar numera på Olympic Stadium i London-förorten Stratford.

Championship:

Queens Park Rangers

Fulham

Brentford

Millwall

League One:

AFC Wimbledon

Charlton Athletic

League Two:

Barnet

Tips: Kolla upp reseguider inför resan.

Hitta din resa till London

Använd resegeneratorn här nedanför för att hitta er resa samt få fram priser.


Vill du se flera fotbollsmatcher under en och samma resa? Eller vill du passa på att gå en Stadium Tour, se en konsert eller gå på en musikal under din resa? Kontakta oss på Nickes.com så hjälper vi er skräddarsy en perfekt resa som passar just nu. Vi har sålt fotbollsresor sedan 1997 och har den erfarenhet som krävs för att fixa en perfekt fotbollsresa till bland annat London.