10 heta matcher för fotbollsresan till England
fotbollsresor till England

Guldkorn i fotbollens hemland

Premier League är världens största och tuffaste fotbollsliga.

Men den brittiska fotbollskulturen finns även – och är ofta ännu mer genuin – i de lägre divisionerna.

Utforska fotbollens hemland med Nickes.Com och boka en fotbollsresa till England i höst.

I helgen drar fotbollen i England igång på riktigt. Förutom söndagens Community Shield-match mellan Arsenal och Chelsea är det säsongspremiär för både The Championship och League One. Två ligor som ofta förbigås när det handlar om fotbollsresor till England men som är väl värda att utforska. Äsch, tänker du kanske, då blir det ju ännu svårare att välja match när fotbollsresan ska planeras…

Bara lugn säger vi då, för vi har gjort grovjobbet åt dig genom att välja ut russinen ur kakan under den första halvan av fotbollssäsongen 2017/18. Toppmöten i Premier League, heta derbydrabbningar i The Championship och prisvärda League One-matcher – vad föredrar DU?

Här har du vår lista med 10 guldkorn i den engelska fotbollen, levererad med ett tryggt 4-4-2-system – fyra matcher i Premier League, fyra i The Championship och fyra i League One. Vi ses på arenan!

30/9: Sheffield W–Leeds

Yorkshire-derby mellan två klassiska klubbar. Både Leeds och Sheffield Wednesday tillhörde toppen förra säsongen och ”onsdagsklubben” stupade på mållinjen i play off–kvalet till Premier League. Svenske mittbacken Pontus Jansson får en nyckelroll om han – vilket det mesta talar för – är kvar i Leeds kommande säsong.

BOKA NU!

14/10: Liverpool–Manchester U

Troligen det mest klassiska och största rivalmötet av alla i England. Städerna ligger endast en knapp timme ifrån varandra och har allt sedan 1960-talet tävlat om epitetet bäst i landet. Att uppleva den otroliga atmosfären på Anfield när hemmafansen unisont sjunger ”You’ll Never Walk Alone” är ett minne för livet. Gåshud!

BOKA NU!

28/10: Charlton–AFC Wimbledon

Charlton, eller ”The Addicks” som laget kallas, är ett bra alternativ för den som vill åka på fotbollsresa till London för en billigare peng. The Valley har plats för 27 000 åskådare och erbjuder en av Londons trevligaste arenaupplevelser bland klubbarna utanför Premier League. Man tar sig lätt till arenan med tåg eller tunnelbana.

BOKA NU!

28/10: Birmingham–Aston Villa

Härligt derby i Englands näst största stad. Derbyt mellan Birmingham och Aston Villa kallas just för ”Second City Derby” och har anor från 1870-talet. Förra säsongens drabbning på St Andrew’s slutade 1–1, medan Villa vann hemmamötet med 1–0. Som stad har Birmingham mycket att erbjuda. Testa gärna någon av de många bra indiska restaurangerna eller besök Cadburys chokladfabrik, strax utanför stadskärnan.

BOKA NU!

4/11: Chelsea–Manchester U

Ett superhett möte mellan 2000-talets mest framgångsrika engelska lag och två klubbar med ekonomiska muskler i Rocky-klass. Chelsea är regerande mästare och vann förra årets möte på Stamford Bridge med hela 4–0. United-managern José Mourinho kommer att göra allt för att ta revansch på sin före detta klubb.

BOKA NU!

4/11: Middlesbrough–Sunderland

Historiskt sett är detta det största derbyt i norra England, även om de flesta Sunderland-fans ser matcherna mot Newcastle som de mest prestigefyllda. Rivaliteten intensifierades under 1990-talet då de båda lagen under flera år kämpade i toppen av division 1. Sunderland har övertaget i ”The Tees-Wear-derby”, med 56 segrar mot Middlesbroughs 43.

BOKA NU!

18/11: Arsenal–Tottenham

Slaget om norra London är det hetaste derbyt i England mellan två lag från samma stad. Tottenham bröt ifjol en lång, mörk svit när de för första gången på 22 år placerade sig före Arsenal i Premier League. Om det trendbrottet markerade ett tronskifte återstår att se – det lär i alla fall smälla friskt när lagen ryker ihop på Emirates Stadium den 18 november.

BOKA NU!

18/11: Oldham–Rochdale

I Manchester-regionen vimlar det av klubbar som håller till i de lägre divisionerna. Oldham och Rochdale är två av dessa och matcherna mellan dem är alltid högt upphaussade bland fansen. Klubbarna skyr varandra som pesten – det här blir en batalj! Samma helg spelar Manchester United hemma mot Newcastle och om matchen flyttas till söndagen skulle du kunna kombinera League One-derbyt med en riktig höjdarmatch på Old Trafford!

PRISFÖRFRÅGAN

2/12: Brentford–Fulham

Att se Brentford – som vi har skrivit om tidigare här på fotbollsresor.se – är en av de absolut trevligaste upplevelserna i England. En matchdag på Griffin Park präglas av äkta fotbollskultur och en familjevänlig atmosfär. Besök någon av de pubar som finns belägna i hörnen av denna kulturskatt till fotbollsarena – som tyvärr snart kommer att ersättas av en ny. Så passa på att boka in en fotbollsresa till London och se Brentford live redan nu.

BOKA NU!

26/12: Newcastle–Manchester C

Newcastle är tillbaka i den engelska fotbollens finrum, en återkomst som välkomnas varmt av många svenska fans. ”Skatorna” från norr är en av de mest populära engelska klubbarna i Skandinavien. Det är lätt att förstå varför. Såväl pubutbudet som fotbollskulturen håller toppklass i Newcastle och atmosfären på St James’ Park är alltid fantastisk. Superstjärnorna i City får det hett om öronen!

BOKA NU!

Text: Kostas Foussianis

kostas@nickes.com