Fotbollsresor och biljetter till Madrid

Fotbollsresor och biljetter: Madrid

Madrid är staden som aldrig sover: kaféer, restauranger, barer och nattklubbar välkomnar med gemensamma krafter sina gäster dygnet runt. Inte så konstigt att världens äldsta restaurang – Sobrino de Botín – finns här. Lokala specialiteter är t.ex. Cocido – en köttstuvning med kikärtor och kål – och Bocadillo de Calamares – en bläckfiskmacka.

Också med tanke på fotboll finns det goda skäl att slicka sig om munnen. Real är naturligtvis stadens flaggskepp men Atlético kan i sina bästa stunder utmana. Både Santiago Bernabéu och Vicente Calderón är kokande grytor på matchdagarna, särskilt om El Clásico eller ett derby står på menyn.

Men det kan vara skönt att koppla av också på en fotbollsresa. Kanske ett besök på Museo del Prado eller Museo Reina Sofía? Eller en stunds vila på Plaza Mayor med ett glas eller en kopp inom bekvämt räckhåll? Och missa inte heller ett besök vid fontänerna där Madridklubbarna firar sina titlar: Cibeles för Real och Neptuno för Atlético. Förutom de två mest känd lagen Real och Atlético hittar vi även klubbar som Getafe och Rayo Vallecano i huvudstaden.

Här nedanför hittar ni samtliga lag från Madrids hemmamatcher.

Hitta din fotbollsresa till Madrid