Fotbollsresor och biljetter Manchester United och City

Fotbollresor och biljetter: Manchester United

Manchester United är utan tvekan den stora giganten i Premier League. Laget har under en längre tid presterat väldigt bra resultat och är alltid med i toppen. Förra säsongen tappade man ligasegern i sista omgången till lokalrivalerna Manchester City, räkna med att de är revanschsugna den här säsongen.

United spelar sina hemmamatcher på Old Trafford som varit lagets hemmaarena sedan 1910. Arenan brukar även kallas The Theatre of Dreams och tar in över 75 000 åskådare.

Tips: Kolla upp en reseguide inför resan.

Hitta din resa till ManchesterOm ni inte hittar er match i resegeneratorn här ovanför vänligen kontakta oss på 036 – 14 14 43 eller info@nickes.com så kan vi hjälpa er.

Mer om Manchester United och Old Trafford

Old Trafford brukar kallas ”The Theatre of Dreams” – drömmarnas teater. Och det är många drömmar som slagit in under Manchester Uniteds stolta historia.

Ingen annan klubb har vunnit First Division/Premier League så många gånger (20) och ingen annan klubb har så många FA-cuptitlar (11). Lägg till detta tre titlar i Europacupen/Champions League samt en seger i FIFA Club World Cup.

Klubben bildades av ett gäng järnvägsarbetare 1878 och hette då Newton Heath. Numera är Manchester United en av världens största klubbar med miljontals supportrar i Asien och omstridda ägare från USA.

Stora profiler har spelat i den röda tröjan: Bobby Charlton, George Best, Eric Cantona, David Beckham och Wayne Rooney för att nämna några. Men allra störst avtryck gjorde ändå Sir Alex Ferguson. Under 26 år ledde han klubben till lika många titlar nationellt och internationellt. Inte lätt för en efterträdare att leva upp till den meritlistan…

Publiksnittet på Old Trafford ligger på drygt 75 000 – högst i England och näst högst i Europa. Det är bara Westfalenstadion med sin gula vägg som överträffar Manchester Uniteds röda armé.

En pint eller två före matchen kan sitta fint när fansen sjunger upp sig. The Trafford, Sam Platts eller The Bishops Blaize brukar vara säkra kort för alla som vill komma i god stämning före avspark.

Och så ett gott råd: missa inte ett besök på The Manchester United Museum. Där kan du bl.a. träffa Billy the Goat, klubbens maskot från början av förra seklet. Geten brukade hänga med till puben efter matcherna och få en slurk öl. Men champagnen efter cupsegern 1909 blev för mycket för stackars Billy.

Till slut ett tips från Henrik Strömblad, välkänd fotbollskommentator: ”På vägen till eller från stadion har det blivit en och annan fish and chips eller korv med mycket lök från de kioskbilar som parkerar på gatorna nära stadion för att stilla matchhungern. Inte direkt gourmet men perfekt fotbollsmat.”