Fotbollsresor och biljetter Premier League

Fotbollsresor och biljetter: Premier League

Premier League är världens mest uppmärksammade liga och en fotbollsresa till England är något som finns högt upp på alla fotbollssupportrars bucket list. Men även en match i The Championship kan ge dig en riktigt trevlig upplevelse. Anfield, Old Trafford, Stamford Bridge, Goodison Park … alla vi som älskar engelsk fotboll får gåshud bara vi hör namnet på dessa klassiska arenor.

Boka en fotbollsresa till England

Att få tag på biljetter till Premier League på egen hand är i princip omöjligt. Och det finns en uppsjö mer eller mindre oseriösa försäljare på marknaden. Vi har sålt biljetter till PL sedan 1997 och garanterar trygghet i hela bokningsprocessen. Förutom matchbiljetter och hotell kan vi även hjälpa till med bokning av flyg. Vill du kombinera fotbollen med en musikal eller teater så ordnar vi förstås det också.

Resegeneratorn

Använd resegeneratorn här nedanför för att hitta er resa samt få fram priser.
Ni kan enkelt filtrera resultatet efter ert favoritlag eller den staden ni ska besöka.

Fakta och historia

Klubbarna i Football League First Division beslutade 20 februari 1992 att bryta med den gamla ligan. Istället skapades Premier League.

Det främsta skälet till utbrytningen var förhoppningen att kunna tjäna grova pengar på att sälja TV-rättigheterna. Den drömmen förverkligades i sanning. Premier League drar en större TV-publik än någon annan liga. Inte mindre än 4,7 miljarder människor har möjlighet att följa matcherna. En och annan av dessa ägnar sig dock förmodligen åt andra sysslor…

Totalt var det 23 klubbar som lyckades vinna Football League First Division. Men det är bara fem av dem som lyckats upprepa bedriften i Premier League: Manchester United (13 PL-titlar), Arsenal (3), Chelsea (3), Blackburn (1) och Manchester City (1).

Av de klubbar som kallades ”the big five” när Premier League sparkade igång väntar fortfarande tre på sin första PL-titel: Liverpool, Tottenham och Everton.

Ligan kallas utomlands ofta EPL. Detta namn är missvisande eftersom också klubbar från Wales finns med. Först ut var Swansea 2011 och säsongen 2013/14 har de också sällskap av Cardiff.

På tal om Wales är det på sin plats att nämna Ryan Giggs. När Premier League 2012 delade ut ”20 Seasons Awards” fick denne walesare välförtjänt priset som bäste spelare. Och han har inte slagit av på takten. Inte nog med att han spelat PLs alla 21 säsonger – han har också gjort mål under samtliga…

Sex klubbar har spelat i Premier League oavbrutet sedan starten 1992/93: utöver ”the big five” har även Chelsea medverkat samtliga säsonger.

Vassaste målskytt är Alan Shearer med 260 mål (112 för Blackburn och 148 för Newcastle).

TV-rättigheter i all ära men det är från läktarplats världens mest populära liga ska avnjutas. De som förstått detta bäst av alla är våra grannar i väster. Statistiken över den specifika fotbollsturismen till Premier League toppas av Norge. Dags för oss att ta upp kampen…

Fotbollsresor och biljetter

Att se världens bästa fotbollsliga på plats är en upplevelse du aldrig kommer glömma. När topplag som Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham och Liverpool gör upp i Premier League är det en högtidsstund att finnas med på arenan.

Nickes.Com erbjuder resor och biljetter till samtliga lag i Premier League.

Vill du läsa mer om de olika lagen och deras arenor innan er resa rekommenderar vi EventGuides.com som erbjuder utförliga reseguider till de flesta lagen i Premier League.

Glöm inte att ni ofta kan kombinera och se mer än en match om ni reser till London där väldigt många lag finns. Besök vår specialsida för fotbollsresor till London och läs mer om hur det fungerar.