Boka en nyårsresa till London och se toppfotboll

FYRA matcher. TRE heta derbyn. ETT fantastiskt slut på fotbollsåret 2017.

Under tiden kring jul och nyår gör de flesta av Europas fotbollsligor ett kortare eller längre (Tyskland) speluppehåll.

I England är det tvärtom.

Här ökar man istället takten och går in i den mest intensiva matchperioden på hela säsongen. Spelschemat för slutet av december och början av januari bjuder på ett fyrverkeri av heta matcher, fullt i klass med det som avfyras kring Big Ben vid tolvslaget den 31 december.

fotbollskarta London

10 toppklubbar

För oss fotbollsälskare finns ingen bättre plats att fira nyår på än just här, i den brittiska huvudstaden. Ingen annan stad i Europa har fler lag i högsta divisionen än London. I de två högsta divisionerna finns (Watford inkluderat) inte mindre än 10 London-baserade klubbar och räknar man även in Greater London med alla förorter finns det över 40 professionella lag att välja bland när du planerar en resa till fotbollens huvudstad. Chelsea, Tottenham och Arsenal är de tre stora klubbarna och alla dessa tre spelar hemma dagarna kring nyår.

Se en video och upplev atmosfären på Stamford Bridge.

Tre nyårsderbyn

De många professionella klubbarna skapar stora möjligheter för den som vill paketera en fotbollsresa till London. Med lite tur och god planering kan du pricka in flera matcher under en weekend och perioden kring årsskiftet är särskilt attraktiv ur detta perspektiv. Inom loppet av fem dagar spelas det i London inte mindre än nio ligamatcher – tre av dem är derbyn – i Premier League och The Championship. Lägg till underskattade League One och du har ytterligare några matcher att välja bland.

Planera en resa till London med hjälp av spelprogrammet för Premier League.

Klassiska Wembley

I vår nyårsmeny har vi koncentrerat oss på derbymatcherna. Vi inleder med en aperitif kvällen den 29/12 då tar Millwall emot QPR hemma på The Den som är en modern arena med plats för över 20 000 åskådare. På lördagen är det dags att bege sig till klassisk fotbollsmark – Wembley! Tottenham spelar sina hemmamatcher på Wembley i väntan på att klubbens nya arena ska bli klar och den 30 december tar Spurs emot London-rivalen West Ham på den engelska nationalarenan.

Toppmöte på Emirates

På Nyårsafton tar vi spelledigt och njuter av fyrverkeriet i centrala London – varför inte uppifrån en kapsel i London Eye? Nyårsfirandet kulminerar sedan med själva huvudrätten – det glödheta derbyt mellan Arsenal och Chelsea på Emirates Stadium. På årets första dag 2018 ser vi alltså på en av säsongens största matcher i Premier League. Wow!

Om det finns plats för ännu mer fotboll bjuder London på en lagom mastig dessert den 2 januari. Championship-klubbarna Fulham och Ipswich gör upp om viktiga poäng på Craven Cottage, som är en av Englands mysigaste arenor.

shopping i London

Mycket att göra

Naturligtvis kan du välja att ”bara” se en match, eller två, men missa inte chansen att fira nyår i världens bästa fotbollsstad. Förutom alla fotbollsmatcher och nyårspartyn finns massor att göra i London. Åk skridskor och ta del av folkfesten i vinterlandet som varje år byggs upp i Hyde Park. Eller fynda på mellandagsrean i en av världens bästa shoppingstäder. Ett besök på Harry Potter Studios kommer garanterat att ge barnen minnen för livet. Det här är den perfekta julklappen till fotbollsälskaren – men också till hela familjen.

Text: Kostas Foussianis

kostas@nickes.com

boka en fotbollsresa till London

 

MER LÄSNING:

Familjen Anderssons fotbollsresa till England

London är fotbollens huvudstad

London bortom storklubbarna

Reseguider till engelska fotbollsklubbar

Kategorier: FotbollsresorLondon