London är fotbollens huvudstad
London fans

Uppstickarna Crystal Palace till förrätt, toppmatchen Arsenal–Liverpool som huvudrätt och en läcker dessert i form av London-derbyt mellan Chelsea och West Ham. Vi dukar upp en trerätters meny i fotbollens huvudstad London.

Fem klubbar i Premier League (sex om du räknar in Watford som ligger strax norr om London) och sammanlagt hela 13 proffslag i de fyra högsta divisionerna.

London är inte bara Englands och Storbritanniens huvudstad. Det är också fotbollens.

London är den stad i Europa som har i särklass flest klubbar i högsta divisionen. Arsenal, Chelsea och Tottenham räknas som ”de tre stora” London-lagen, med West Ham strax bakom sig. Räknar man även in Greater London (med alla förorter) finns det hela 41 lag i de åtta högsta divisionerna i England. Tretton av dessa är proffslag som spelar i någon av de fyra högsta divisionerna.

Du kan ladda ner Nickes utmärkta guider till de flesta av arenorna i London, klicka här!

De många professionella klubbarna i London skapar möjligheter för den som vill paketera en riktig fotbollsresa i ordets sanna bemärkelse. Med lite tur och god planering kan du pricka in flera matcher under en weekend, fredag till måndag.

Ta Premier Leagues premiärhelg som exempel. Här kan du ”värma upp” med att se fjolårets överraskning Crystal Palace möta West Bromwich hemma på Selhurst Park – eller besöka trevliga Griffin Park där Londons nya poplag Brentford tar emot klassiska Ipswich i The Championship. Söndagen bjuder sedan på en riktig höjdare i form av toppmatchen mellan Arsenal och Liverpool på Emirates Stadium, och på måndagen drabbar Chelsea och West Ham samman i ett spännande Londonderby.

Boka dina matchpaket på Nickes.com, klicka här!

Det finns förstås många andra anledningar till att besöka staden som aldrig sover. London är lättillgängligt och billigt att resa till. Staden har också ett mycket digert restaurang- och kulturutbud för dig som kanske inte vill ha hela trerättersmenyn utan nöjer dig med att se en match. Pubar finns det som bekant gott om och alla klubbar har sina egna stammishak. Här laddar du upp och snackar fotboll med andra hängivna fans.

”Är du trött på London, är du trött på livet” heter det och visst ligger det någonting i det talesättet. Inte minst för oss fotbollsälskare …

Ladda ner resguider till Londonlagen, klicka här!

London-lag i Premier League och The Championship: Arsenal, Brentford, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Queens Park Rangers, Tottenham, West Ham
och Watford (strax norr om London).

Litteraturtips: ”Are You Here For The Game? – Fotboll i Londons utkanter”.

En fantastisk bok om fotboll i London med fokus på de mindre klubbarna.
Mer info om den får du i en kommande artikel här på Nickes.Com.