Wembley Stadium – fotbollens kultplats
Boka biljetter och resor till Wembley

Boka en resa till London och se ett evenemang live på Wembley

Att se en match på Wembley i London är en dröm för många supportrar. Någon gång i livet – helst flera – måste man bara besöka den engelska fotbollens kultplats. Boka en fotbollsresa nu och gör check på Wembley i din bucket list.

Säg Wembley och alla fotbollsspelare och supportrar får något drömskt i ögonen. Arenan i nordöstra London är Mekka i fotbollens heliga land. Få andra arenor i världen rymmer så mycket historia, dramatik och minnesvärda ögonblick som just Wembley Stadium

Många hjältar

Det var dit otroliga 250 000 fotbollstokiga britter vallfärdade för att se invigningsmatchen, tillika FA-cupfinalen, mellan West Ham och Bolton den 28 april 1923. Det var där England besegrade Västtyskland och blev världsmästare efter Geoff Hurst omdiskuterade ribbträff 1966. Det var också på Wembley som Glenn Hysén gjorde sitt livs landskamp och räddade Sverige i en oförglömlig 0–0-match 1988. Och det var på Wembley kultspelaren Paul Gascoigne satte ett drömmål i den glödheta matchen mot Skottland i EM-slutspelet 1996. För att bara ta några exempel…

Nyinvigd 2007

Alla dessa händelser utspelade sig förvisso på gamla Wembley, men det har redan hänt en hel del även på den nya versionen av världens kanske mest berömda arena. Nya Wembley Stadium öppnade sina dörrar 2007 och på de tio år som gått sedan invigningen, har arenan stått som värd för bland annat  två Champions League-finaler. Semifinalerna och finalen i fotbolls-EM 2020 kommer att spelas på Wembley, men innan dess kommer många andra höjdpunkter att äga rum på Englands nationalarena.

Här kan du se en film om upplevelsen på Wembley Stadium.

FA-cupfester i vår

Våren är en fantastisk fotbollstid i England och inte minst om du vill uppleva stämningen på Wembley. Den 20-21 april spelas semifinalerna i anrika FA-cupen på den klassiska arenan. En månad senare är det dags för final i samma turnering och givetvis spelas även den på Wembley. Vi kan också hjälpa till med biljetter till playoff-finalen där två lag från The Championship kämpar om en plats i Premier League. Den matchen brukar betraktas som världens viktigaste match, ur ett ekonomiskt perspektiv. Stämningen på ett fullsatt Wembley (90 000 åskådare!), när fansen försöker lyfta sina lag till den engelska fotbollens finrum, framkallar lätt gåshud även på erfarna fotbollsfans.

fotbollsresor till Wembley

Sista chansen

Är du Tottenham-supporter och vill ta chansen att se laget spela på Wembley är det hög tid att boka en fotbollsresa till London nu i vår. I höst väntas klubben nämligen gå in i sin nya arena, så det gäller att passa på. I Spurs återstående hemmaprogram denna säsong hittar vi bland annat stormötet med Manchester City den 14 april och ligaepilogen mot Leicester den 13 maj, en match som alltså kan vara Tottenhams sista Premier League-match på Wembley.

Titta på en film som ger dig en bild av hur det är att se Tottenham spela på Wembley.

Boka Spurs biljetter till Wembley

Heta konserter

Det är emellertid inte bara fotboll som lockar publik till Wembley. Här utspelar sig varje år ett flertal stora och hett eftertraktade konserter. Sommaren 2018 kommer bland andra Taylor Swift och Ed Sheeran till London för att spela på Wembley. Nickes.Com kan ordna biljetter och paket till dessa godbitar! Självklart är vi med i matchen även när den amerikanska fotbollsligan kommer till Europa i höst. Två av de tre matcherna under NFL London Games spelas på Wembley där ni kan se de regerande mästarna Philadelphia Eagles möta Jacksonville Jaguars och Tennessee Titans ta sig an LA Chargers.

konsertresor till Wembley

Guidad rundtur

Även om du inte har möjlighet att se en match på Wembley under din fotbollsresa till London, rekommenderar vi att du besöker området och arenan. Bara att promenera uppför The Olympic Way mot Wembley är en stor upplevelse oavsett om du ska se en match eller inte. Den berömda bågen kan ses mot Londons horisont på flera mils avstånd och utgör ett känt landmärke i staden som aldrig sover. Det finns också möjlighet att följa med på en guidad rundtur på Europas näst största arena. Under turen får du bland annat se omklädningsrummen, gå genom spelartunneln, lyfta FA-cuppokalen och besöka The Royal Box.

Biljetterna till Wembley-turen kan du köpa i Nickes Webshop där du också hittar många andra trevliga London-upplevelser.

Läs vår fylliga guide till Wembley Stadium.

WEMBLEY-SIFFROR:

– På sin väg till pokalutdelningen går spelarna uppför 107 trappsteg.

– Nya Wembley Stadium rymmer totalt 4 000 000 m³ innanför sina väggar och sitt tak. Det motsvarar 25 000 dubbeldäckare bussar eller sju miljarder pint mjölk!

– Arenan har åtta restauranger, 34 barer och 688 mat- och dryckesstationer.

– Blir du kissnödig behöver du inte vänta. På Wembley finns nämligen 2618 toaletter!

 

Text: Kostas Foussianis

kostas@nickes.com