Superweekend i tre länder!
Superweekend i tre länder

Tempot i Tyskland, farten i England eller tekniken i Spanien? Eller föredrar du kanske passionen i Italien? Nä, du vill förstås se Neymar lira i Paris …

Att välja land för fotbollsresan är ett delikat och förvisso angenämt problem, men än dock – ett problem.

Såvida du inte bestämmer dig för att åka på en Superweekend …

Sätt ihop din egen superweekend med hjälp av Nickes – och få en drömfotbollsresa du aldrig glömmer.

Bayern München på fredagen, Serie A-derby på lördagen – och match i spanska La Liga på söndagen.

En omöjlig drömtrippel?

Inte alls.

Med hjälp av god planering, viss flexibilitet med resdatum och lite is i magen innan du bokar, är ovanstående superweekend fullt genomförbar.

”Mycket vill ha mer” är ett uttryck som gäller även för oss fotbollsälskare.

För säkert har du någon gång lekt med tanken att pussla ihop en fotbollsresa som inte bara innehåller en match, utan som inkluderar flera olika stopp och matcher? I så fall är det kanske dags att göra slag i saken och förverkliga den drömmen? Med vår långa erfarenhet av fotbollsresor har vi på Nickes verktygen att hjälpa dig. Så låt oss tillsammans sätta planen i verket!

1) Bestäm datum:

Det första du behöver göra är att bestämma när du ska resa och vilka lag/ligor du helst vill se. Allra bäst är om du i alla fall i viss mån kan låta de olika ligornas spelprogram styra tidpunkten för din drömtripp. Då har du bättre möjligheter att pussla ihop en weekend med toppmatcher fredag-lördag-söndag, än om du är strikt begränsad till en viss helg. Det sistnämnda kan förstås också fungera, men då är du beroende av lite tur alternativt att du får finna dig i att sänka kraven för vilka lag och matcher du vill se på din superweekend.

2) Kolla spelprogrammen:

Om dina ligapreferenser till exempel är Premier League, Bundesliga och Ligue 1 så börjar du med att se över spelprogrammen för dessa ligor. Finns det någon helg där spelschemat tillåter dig att klämma in åtminstone ett par av dina favoritlag? Låt säga att du gillar Bayern München i Bundesliga, att ditt hjärta klappar för Tottenham i Premier League och att du inte har något emot att se en glödhet match på Parc des Princes i Paris. Då öppnas exempelvis en gyllene möjlighet den 16-20 september, vilket vi återkommer till i det konkreta exemplet nedan.

3) Boka biljetter:

Ta hjälp av Nickes när det gäller matchbiljetter och hotell. Tillsammans skräddarsyr vi en resrutt och prickar in lämpliga hotell utifrån dina önskemål. Vi kan förstås även hjälpa till med flygbiljetter om du föredrar det. Oavsett vilket – i en resa av denna karaktär rekommenderar vi dig att ta kontakt med oss så får du personlig service.

fotbollsresa superweekend

Låt oss nu se på ett konkret exempel, med veckoskiftet 16-20 september som utgångspunkt.

Här ser vi att Tottenham spelar hemma mot Swansea på lördagskvällen (matchstart 18.00) lördagen den 16 september. Du bokar en flight på förmiddagen och har gott om tid att checka in och sedan insupa atmosfären på någon pub i närheten av Wembley Stadium, där ju Spurs spelar sina hemmamatcher denna säsong. På söndagen bär det sedan iväg till Paris (via flyg eller snabbtåg) där du sent på kvällen (avspark 21.00) ser PSG drabba samman med toppkonkurrenten Lyon!

Efter två intensiva dygn behöver du en vilodag. Kanske väljer du att spendera denna i ett höstfagert Paris för att på tisdag morgon dra vidare till den tredje och sista destinationen för din drömresa – Düsseldorf. Här dumpar du av bagaget på ett hotell nära järnvägsstationen från vilken du på eftermiddagen tar tåget till Gelsenkirchen. Klockan 20.30 är det kickoff i toppmötet mellan Schalke 04 och Bayern München. Voila! Tre Ligor. Tre länder. Tre matcher. Och en fullbordad drömresa!

Se en video om Schalkes mäktiga arena.

Avslutningsvis några andra nyttiga tips till dig som planerar en superweekend.

Satsa på storstäderna:

I städer som Milano, Madrid, Barcelona, Manchester och inte minst London har du flera klubbar och flygplatser att välja mellan. Samma sak gäller utbudet av olika flygbolag som trafikerar städerna. Ta exempelvis London, där du kan välja mellan inte mindre än fem olika flygplatser (Gatwick, Heathrow, Stansted, Luton och London City Airport). Eftersom det är relativt snabba ryck som gäller är det förstås en stor fördel att infrastrukturen är så väl utvecklad. I norra Italien – där Milano är navet – finns många Serie A-klubbar inom kort avstånd. Milano har tre flygplatser, av vilka två (Malpensa och Orio al Serio, Bergamo) trafikeras av lågprisbolag som utgår från Sverige och/eller Köpenhamn.

Minska det geografiska avståndet:

För dig som föredrar att åka tåg eller köra bil mellan matcherna kan Tyskland – Frankrike – Holland vara en lämplig kombination. Eller så satsar du på en brittisk trippel med Wales (Swansea), England och Skottland (Celtic eller Rangers) som beståndsdelar. Det är oerhört vackert att köra genom Wales, för att sedan passera gränsen i norr, från vilken det sedan är nära till Manchester och framför allt Liverpool. Eller så fortsätter du mot Middlesbrough eller Sunderland och ser en match på östkusten, för att få en kortare resa dag tre då du avslutar i Glasgow med match på Celtic Park eller Ibrox Stadium. Ja, du ser själv – möjligheterna är många och det är bara fantasin, tiden och eventuellt budgeten som sätter gränser.

Håll nere kostnaderna:

Budgeten, ja. En superweekend är förstås ingen lågbudgetresa, men det finns några saker du kan göra för att hålla kostnaderna nere. Att vara ute i god tid med flygbokningen är en sådan, även om det kan vara svårt att spika exakt rutt eftersom speltiderna för vissa ligor (dock ej Premier League) fastställs sent och matcher kan flyttas från en dag till en annan. Men det går ofta att lista ut när klubbarna kommer att spela, i alla fall med ganska stor säkerhet. Om ett lag till exempel spelar Champions League på tisdagen i veckan efter, är det högst sannolikt att de spelar ligamatch på lördagen eller till och med på fredagskvällen. Söndagen kan nästan räknas bort. Och om en klubb har match i Europa League (alltid torsdagar) så lär de inte spela förrän på söndagen i ligaomgången som följer.

Testa The Championship

Att anlita lågprisbolagen är en annan kostnadsunderlättande faktor vi redan berört och här kan du använda dig av olika sökmotorer som hittar det billigaste priset på din rutt. En nyttig sådan är Skyscanner som har en riktigt bra app. Ett annat tips är att skippa Premier League och istället se en match i The Championship, där biljetterna är betydligt billigare. Du får äkta brittisk fotbollskultur på jämförelsevis hög spelnivå, till en bråkdel av kostnaden för att se en toppmatch i Premier League. Sedan kan du unna dig lite extra i de två andra länderna för oavsett om du väljer Spanien, Italien eller Tyskland, är prisnivån för toppdivisionen lägre än i England.

Här kan du läsa om London-klubben Brentford och deras härliga arena Griffin Park, som Nickes besökte för en tid sedan, klicka här!

Så vad väntar du på? Fram med kalendern och börja planera! Eller ring oss så snackar vi fotboll en stund och hjälper dig att skapa DIN Superweekend!