Fotbollsresa München – reserapporten 19-22/5
fotbollsresa till Munchen

Tips innan resan:

1. Fixa München City Card. Detta kort ger dig tillträde till allmänna kommunikationer och rabatter på olika sevärdheter, restauranger m.m. Vi på Nickes.Com hjälper dig gärna att fixa detta i förväg.
2. Privat transfer? Kan vara skönt att slippa leta och oroa sig för att komma till hotellet….låt en chaufför möta dig på flygplatsen och sedan ta dig och ditt sällskap till hotellet direkt.

19/5
Resan startade i Jönköping med att vi åkte bil till Norrköpings flygplats. Det var väldigt enkelt att hitta flygplatsen och gott om parkeringsplatser utanför terminalen. Eftersom det är en liten flygplats var inte avståndet långt mellan parkering och terminalen. Vi kom i god tid och passade på att luncha i flygrestaurangen. Det fanns en buffé som vi köpte men de har också lite à la carte.

Flygbolaget som vi reste med heter BMI och kom i tid. Trots att det var ett litet flygplan så var sätena och komforten bra även för mig som är 191 cm lång! Flygresan tar ca 2 timmar.

fotbollsresa Munchen

Väl framme i München stod sedan en chaufför och väntade på oss. Vi brukar alltid förboka privat transfer för att snabbt komma till hotellet och på så vis börja vistelsen på destinationen utan att lägga för mycket tid på att hitta hotellet. Kostnaden för transfern är ca 550 SEK enkel resa.  Münchens flygplats ligger ca 30 min utanför staden. Vi på Nickes.Com kan hjälpa dig att boka transfers.

fotbollsresa till MunchenNär vi checkat in på vårt hotell gick vi ut och snurrade lite i omgivningarna. Vi bodde nära Hauptbahnhof (centralstationen) så vi hade nära till hållplatser för både tunnelbana (U-Bahn) och stadståget (S-Bahn) samt bussar. München har ett väl utbyggt kommunikationssystem och det är väldigt smidigt att ta sig runt i staden. Efter att vi var klara där så gick vi till Münchner Stubn där vi bokat bord för att avnjuta en god tysk middag!

20/5
Idag är det match! Bayern München – Freiburg. Sista matchen i årets Bundesliga! Bayern är redan klara seriesegrare och nere på Marienplatz i centrala München har förberedelserna redan påbörjats för segerfesten på kvällen. Vi passar på att åka ner till just Marienplatz för att ladda inför matchen. Klockan tolv ser vi det berömda klockspelet i rådhuset tillsammans flera hundra andra turister men redan nu hörs Bayern-sånger i stan. Därefter vandrar vi sakta ner till Hofbräuhaus och kikar in. Trots att det inte är Oktoberfest är volymen hög och ölsejdlarna fyllda. Ljudvolymen är lite väl hög för oss så vi kikar runt lite och hittar Augustiner am Platzl där vi avnjuter lite öl (veteöl är min favorit och en stor 0,5 liters kostade 4 euro) och schnitzel, gulaschsoppa samt pommes till barnen. Bredvid oss sitter ett gäng Bayern-fans och förbereder sig. Jag ber dom fota oss och passar på att snacka med dom.  När jag nämner Patrik Anderssons namn stiger jublet. I Bundesligas sista omgång 2001 slog ju han in frisparken som säkrade ligasegern den säsongen!

Vi tog U-Bahn (U6) och på resan passade vi på att snacka lite med Freiburg-fans som hade en Europa League-plats att kämpa för. Men de var realistiska och sa att de är nöjda med att ha säkrat kontraktet och att slå Bayern på Allianz är att kräva för mycket av laget. När vi anlänt till stationen Fröttmaning klev vi av och gick sista biten till Allianz Arena. Väl ute vid arenan passar vi på att göra ett besök i den välbesökta fan-shopen. Det är alltid mycket folk innan matcherna i dessa shopar så ett förslag är ju att gå dit efter matchen för att slippa trängas jättemycket. I vårt fall vill barnen ha något från Bayern på sig under matchen så det blir halsduk och keps som inhandlas.

Fotbollsresor Munchen

På Allianz Arena kan du inte handla mat & dryck utan att ha ett s.k. arena-kort. Du måste gå till speciella kassor och ladda detta arena-kort för att sedan gå tillbaka till försäljningsstället av mat & dryck och betala med det.

Allianz Arena kortMatchen bjöd på bra underhållning och slutade 4-1 till Bayern. Segern var rättvis men Freiburg stretade på bra. Extra roligt var att höra Bayerns men även Freiburgs fans under matchen. Båda klackarna jobbade på bra och skapade en bra inramning. I halvlek klev Anastacia in och sjöng två låtar och gick över tiden lite….för när spelarna kom in för andra halvlek så fick de stå och vänta tills hon sjungit färdigt. Robben gick förbi Anastacia och fick en puss av henne! I andra halvlek så byttes Alonso och Lahm ut och hyllades med stående ovationer. Båda spelarna spelade sin sista match i Bayern-tröjan. Lahm fick mest ovationer. Efter matchen var det dags för firande av ligasegern. Spelare, ledare och anhöriga bjöd på sig själva och sprang och hällde sponsoröl på varandra samtidigt som publiken sjöng med i en variant av Twisted Sisters ”We’re not gonna take it” men omskriven till en hyllningssång till Bayern.

Fotbolsresa till Bayern

21/5
Idag åkte vi Hop on Hop off-bussen. Normalt sett brukar vi försöka åka den första dagen vi kommer men i fredags var det lite för sent för att ta den och igår var det fokus på fotbollen. Den leverantör vi anlitade hade en Express Circle (innerstan) och en Grand Circle (innerstan + övrigt). Vi tog Grand Circle för då åkte vi bl.a. ut till slottet Nymphenburg och Olympiabyn m.m. Vår familj bestående av två vuxna och två barn (9 + 11 år) betalade 49 euro. Biljetten är då giltig ett dygn från det att den aktiveras.

Boka Hop-on Hop-off bussen innan avresa smidigt med oss på Nickes.Com.

Vi passade också på att besöka Englischer Garten som är en skön oas i München. Där fick dottern chansen att hjula lite på gräset och vi fick se surfare surfa….ja, det är sant. Man har skapat en fors i en biflod till den stora floden Isar där surfare kan testa brädorna.

resa Munchen

 

22/5

Sista dagen i München och nu kom solen fram. Det blev riktigt varmt och vi passade på att strosa i city. Vi bodde ju vid Hauptbahnhof och vi tog en promenad ner mot Marienplatz och passerade då Karlsplatz (Stachus) där vi tog en lunch. Jag tog Kaiserschmarrn som var våffelliknande, lite tjockare pommes. Jättegott!

När vi skulle åka hem så tog vi S-Bahn (linje S8) hela vägen ut till flygplatsen. Jättesmidigt och resan tog ca 45 minuter.

Vi ses i München!