Sista chansen att se Zlatan live?
Manchester United

Den 21 maj 2017 möts Manchester United och Crystal Palace på Old Trafford.

Det är säsongens sista ligamatch för United.

Och kanske den sista matchen på europeisk mark för Zlatan Ibrahimovic.

Ta chansen att se den svenske fotbollsguden live innan det är för sent.

Det kan mycket väl bli ett år till i Manchester för 35-årige Zlatan Ibrahimovic. Hans kontrakt med United löper visserligen bara på ett år, men innehåller också en option för ytterligare en säsong. Om laget kvalificerar sig för Champions League kan det säkert bli så att Zlatan väljer att stanna i klubben. Om de däremot inte lyckas ta sig till Europas finaste klubblagsturnering, ja då talar allt för att Malmö-sonen packar väskan och ger sig iväg, på jakt efter en sista (?) utmaning i sin långa och framgångsrika karriär.

MLS nästa?

En högst trolig sådan skulle vara spel i den nordamerikanska proffsligan MLS (Major League Soccer) eller möjligen i den penningstinna kinesiska proffsligan, från vilken Zlatan hade anbud redan i somras. En fortsättning i Europa förefaller inte särskilt sannolik om United missar Champions League och även om Zlatan utnyttjar optionen så handlar det alltså om maximalt ytterligare en och en halv säsong då du har chansen att se honom live på europeisk mark.

Många stormatcher

Resten av den här säsongen kan således bli en sorts avskedsturné för Sveriges genom tiderna bäste fotbollsspelare. De många attraktiva stoppen längs vägen inkluderar hemmamötena med Arsenal (19/11), Liverpool (14/1) och Chelsea (15/4). Derbyt mot Manchester City den 25 februari är givetvis också en riktig drömmatch, som för övrigt ligger perfekt i tid för alla sportlovsfamiljer. Väljer du att se Zlatan och United utanför Manchester kanske mötet med Tottenham på White Hart Lane den 13 maj kan vara något?

Ladda ner vår reseguide som handlar om Manchester United på se.eventguides.com!

Sista matchen i Europa?

Frågan är dock om inte den i ingressen nämnda drabbningen med Crystal Palace 21 maj kan bli den absoluta höjdpunkten. För även om det hypotetiska scenariot att detta är Zlatans sista säsong i Europa bygger på tesen att United inte placerar sig bland de fem bästa i Premier League, är det inte alls osannolikt att laget faktiskt finns med i toppstriden inför den sista omgången. Tänk dig ett läge där United har chans på ligatiteln inför mötet med Palace på Old Trafford. Tänk dig också att Zlatan har möjlighet att redan under sin första säsong i England ge sina kritiker en klack i rumpan och föra sitt lag till guld? Tänk dig att du själv finns på plats på Drömmarnas Teater när detta händer…

Gör en intresseanmälan för Manchester U–Crystal P den 21/5 2017 hos Nickes.Com

Läs och ladda ner Nickes arenaguide för Old Trafford på se.eventguides.com

Fantastiskt museum

Obligatoriskt vid en fotbollsresa till Manchester är också ett besök på National Football Museum. I detta interaktiva och alldeles förträffliga gratismuseum skildras dramat, historiken och passionen i världens mest populära sport. Det finns fler än 140 000 fotbollsrelaterade föremål i museets samlingar, men det som verkligen gör National Football Museum unikt är de interaktiva sektionerna. Där du kan spela spel och delta i olika aktiviteter, som att vara fotbollskommentator eller agera målvakt i spelet Shot Stopper.

Besök hemsidan för National Football Museum, klicka här!

Prisexempel:

Manchester United–Crystal Palace 21/5 2017

Två nätter (fredag-söndag) på trestjärnigt centralt hotell i Manchester i dubbelrum inkl. frukost och matchbiljett. Pris per person utan flyg: från SEK 3 995.