Barca x 2 – drömdubbel på Camp Nou
Barcelona collage

Kombinera La Liga och Champions League på samma resa

Vad kan, för en som gillar fotboll i allmänhet och FC Barcelona i synnerhet, vara bättre än att se en match på Camp Nou? Tja, vad sägs om att under en och samma resa se TVÅ matcher på den mäktiga arenan …?

Att se en match på FC Barcelonas berömda stadion Camp Nou är något som borde finnas på alla fotbollsälskares bucket list. Här har legender som Cruyff, Maradona, Lineker, Romario och Ronaldinho – för att bara nämna ett fåtal – hyllats och dyrkats av Barças passionerade fans genom åren. Även svenskarna Henrik Larsson och Patrik Andersson har haft Camp Nou som hemmaarena.

Världens bästa anfallstrio

Dagens Barcelona innehåller världsstjärnor som Iniesta, Piqué, Rakitic och inte minst – den fantastiska MSN-trion med Messi, Suárez och Neymar. MSN kan, Gre-No-Li får ursäkta, vara den bästa anfallstrojkan som världen någonsin skådat. De tre sydamerikanerna har under de två senaste åren skyfflat in smått otroliga 253 mål! Trion har börjat strålande även den här säsongen och det är en fröjd att se deras teknik, bollbehandling och kreativa kombinationer i hög fart. Att se dem live ger förstås upplevelsen en extra dimension.

Mer än en klubb

Men Barcelonas lag är förstås mer än MSN och man brukar också säga att Barcelona är mer än en klubb. Faktum är att etiketten ”Més que un club” har blivit en del av FC Barcelonas varumärke, en sorts policy som anspelar på den starka regionala anknytningen. Barça är alltså inte ”bara” en fotbollsklubb, det är något mycket större. Representerar man Barcelona så representerar man Katalonien.

På samma sätt kan Camp Nou sägas vara mer än en arena.

Europas största arena

Den branta lutningen skapar en närhet till planen som få andra arenor kan matcha. Camp Nou har plats för närmare 100 000 åskådare och är Europas största fotbollsarena. Här finns också ett spännande museum där besökarna genom massor av bilder kan insupa Barças rika historia. På museet kan man också titta på filmklipp med klubbhistoriens mest minnesvärda mål och njuta av spektakulära vyer över stadion. Inträde till museet ingår i den guidade rundturen på Camp Nou.

Stort nöjesutbud

Vid sidan av fotbollen finns massor att se och göra i den katalanska huvudstaden. Barcelona ligger vid Kataloniens kust i nordöstra Spanien och sommartid är det nära till sol och bad. Staden som aldrig sover är ett epitet som många städer gör anspråk på, men det passar särskilt bra på just Barcelona. Här finns ett sprudlande nattliv och digert utbud av barer och restauranger. Barcelona är även en av världens mest intressanta städer när det gäller arkitektur.

Ladda hem Nickes reseguide till Barcelona på EventGuides.com

När du nu bestämt dig för att se Barça live – varför nöja dig med en match? Det faktum att Champions League spelas mitt i veckan öppnar möjligheter att sätta ihop en unik drömdubbel. Kombinera ligamatchen med att se en match i Champions League så får du uppleva den fantastiska stämningen på Camp Nou två gånger under samma resa. En blick i spelprogrammet för hösten avslöjar att det finns två chanser.

Gruppfinal eller El Clásico?

Lördag 15 oktober möts Barça och Deportivo La Coruña på Camp Nou och fyra dagar senare, onsdag 19 oktober tar Messi & Co emot Manchester City i vad som ser ut att bli en gruppfinal i Champions League. Ett annat alternativ är första helgen i december. Den 4:e drabbar Barça samman med Real Madrid i årets första El Clásico och den 6:e kommer tyska Borussia Mönchengladbach på besök till Camp Nou.

Skicka in en intresseanmälan till El Clásico på Nickes.Com

Vi hjälper förstås gärna till även om du ”bara” vill se en match. Botanisera i programmet hos Nickes och välj ut en eller ett par matcher som du kan tänka dig att se. Kontakta sedan oss så lovar vi att återkomma med en offert snabbare än du hinner räkna ut hur många mål MSN-trion gjort den här säsongen …

Här kan du ladda ner Nickes arenaguide för Camp Nou på EventGuides.com