Reserapport Mattias Henriksson – Manchester United
Manchester United collage picture

”Som de flesta i min generation är jag uppväxt med att se på engelsk fotboll på lördagseftermiddagar och drömmen om att en gång åka och se en match live har varit stor.”

”Att väl ta klivet och bestämma sig kändes kul och spännande. Jag har de senaste två åren gjort tre resor med Nickes.Com och jag måste säga att jag har varit jättenöjd varje gång.

Den senaste resan jag gjorde var nu i helgen. Då gick flyget till Manchester och drömmen att se mitt favoritlag Manchester United på plats var nära att uppfyllas.

Jag har hela tiden valt att ta personlig kontakt med säljare på Nickes då jag gillar det personliga och att få så mycket info om resan. Jag har alltid blivit jättebra bemött och Nickes har bokat flyg, hotell och matchbiljetter. Det har alltid funkat mycket bra och det känns säkert att resa med Nickes.

På den här resan följde även min tolvåriga dotter Alva med. Hon håller givetvis också på Man United. Det är ju kul när barnen väljer rätt lag utan påtryckningar från föräldrar. Eller….

Vi flög från Arlanda fredagen den 28/10 och landade i ett föga förvånande regnigt Manchester. Vi tog taxi till det centralt belägna Brittania Hotell och checkade in. Det var ganska sent så vi åt på hotellets italienska restaurang och gick sedan o lade oss.

På lördagen, matchdagen begav vi oss till Novotell hotell som för övrigt låg fem minuters gångväg från vårat hotell för att hämta våra matchbiljetter. En person vid namn Phil Jones (inte uniteds mittback) skulle möta upp i lobbyn och dela ut biljetterna.  Det satt fler förväntansfulla personer där som också väntade på Phil.

Han dök upp på utsatt tid och när det var vår tur sa han tyst ”these are the best seats i got”.

Vi öppnade kuvertet och tog ut två plastkort med texten ”Golden tickets”. Vi åt lunch och vid kl 12.00 satte vi oss i en taxi och bad chaffören att köra oss till Old trafford. Både Alva och jag satt tysta och förväntansfull hela vägen ut.

Efter ungefär  tio minuter kunde siluetten av arenans stålkonstruktion skönjas.

Vår resas mål, drömmen blev sann. Vi var utanför old trafford. Den stora röda skylten men klubbens namn, the trinity-statyn och folket. Så mycket människor.

Efter ett besök i den stora sovenirshoppen va det så dags att gå in på arenen. Äntligen. Vi var där två timmar innan matchstart, arenen nästan tom. vi satt bara o njöt av ögonblicket. Våra Golden tickets var verkligen golden skulle det visa sig. Vi satt på rad 13 lite till höger om mittlinjen. Några rader bakom oss satt tvs kommentatorer och snett bakom oss satt sir Alex Fergursson och andra storheter, Gary Pallister bland många andra.

Stämningen på matchen var suverän. United pressade och hade minst 15 klara målchanser men Burnleys målvakt Tom Heaton gjorde sitt livs match och det slutade 0-0.

Om jag blev besviken? Inte alls, jag, min dotter och 75000 andra såg ett taggat Man United som verkligen gav allt. Glädjen va total.

Vi promenerade tillbaka till hotellet. Det tog 55 min men att få tag i en taxi och sitta i en bilkö med taxameter på kändes inte lockande.

Väl framme vid hotellet blev det lite avkoppling och senare middag på Bella Italia. En italiensk restaurang 200 meter från hotellet.

Hela Resan, alltifrån första samtalet med Johan Franzen på Nickes till att vi landade hemma i Sverige har bara varit positivt.

Jag är supernöjd och kommer garanterat att åka med Nickes.Com igen.”

Mathias Henriksson