Snart kan du börja planera höstens fotbollsresa till England

15 juni klockan 10 är ett datum och klockslag som alla anhängare av engelsk fotboll bör hålla koll på. Mitt under brinnande EM-slutspel släpps spelprogrammet till Premier League 2016/17, och i samma stund kan du börja planera inför och drömma om en resa till fotbollens förlovade land …

Klockan 10.00 (svensk tid) den 15 juni smäller det.

Inte på en EM-arena i Frankrike utan i ett av många konferensrum vid det engelska fotbollsförbundet FA:s högkvarter i Soho, London. Då och där presenteras nämligen spelschemat för Premier League säsongen 2016/17.

Redan nu vet vi att premiäromgången spelas helgen 13-14 augusti och att det en vecka tidigare, den 7 augusti, erbjuds en ganska delikat förrätt i form av Community Shield-matchen mellan regerande ligamästarna Leicester och FA-cupsegrarna Manchester United. Community Shield spelas på klassiska Wembley i London, och Nickes kan förstås hjälpa dig med biljetter till matchen. Väljer du att ladda inför Premier League på hemmaplan, kan du se förra säsongens succélag på Friends Arena, där Leicester och Barcelona möts den 3 augusti.

http://www.nickes.com/sv/fotbollsresor/default.aspx

Vänskapsmatcher i all ära – för sanna fotbollsälskare är det förstås ”the real thing” som gäller. Premier League har varit den hetaste ligan i många år och intresset lär knappast vara mindre kommande säsong. Det spekuleras som bekant friskt i att vår egen Zlatan Ibrahimovic kommer att spela på de brittiska öarna nästa säsong, under profilstarke managern José Mourinhos ledning! Lita på att det i så fall kommer att bli extra bra drag på ”Drömmarnas Teater” i Manchester i höst! Så här kan det förresten låta inför en match på denna magnifika arena:
https://www.youtube.com/watch?v=GDOZFrQRMNg

Men det är inte bara i Manchester som det går att uppleva äkta engelsk fotbollskultur. I London finns inte mindre än sex Premier League-klubbar, flera av dem potentiella titelkandidater, och i Liverpool är segerhungern och revanschlusten stor efter fjolårets misslyckade ligainsats och den bittra förlusten i Europa League-finalen mot Sevilla.

Under sommarens Silly season rustas det för fullt i storklubbarna. Här kan du följa utvecklingen på transfermarknaden i England: http://www.skysports.com/football/team-transfers-premier-league

Kan Jürgen Klopps manskap utmana om ligatiteln? Har likaledes revanschlystna Chelsea rätt balans i laget för att återta tronen? Vilka vinner slaget om Manchester? Är det äntligen dags för någon av giganterna från norra London – Arsenal och Tottenham – att gå hela vägen? Och hur söndervärvat blir de regerande mästarna Leicester under sommaren? Frågorna är många, svaren i dagsläget få, men en sak är tämligen säker – Premier League 2016/17 ser intressantare ut än någonsin förr!

Spelschemat släpps den 15 juni och det hittar du på följande länk: http://www.premierleague.com/en-gb.html

Som fotbollsfan är det helt okej att vara en soffpotatis. Det är framför teven vi får utlopp för vårt fotbollsintresse i vardagen. Men att se en match i Premier League på plats är förstås en helt annan sak. Det är liveupplevelserna som ger kärleken till fotbollen och favoritlaget nytt syre – och minnen för livet! På fotbollsresan kommer du lite närmare ”din” klubb samtidigt som den erbjuder ett utmärkt tillfälle att vidga dina vyer och berika ditt kulturella CV. I våra resguider hittar du inspiration och tips kring sevärdheter och annat kul som finns att göra i de engelska städerna. Guiderna innehåller också massor av intressant kuriosa och historik kring den aktuella klubben.

Ladda hem EventGuides resguider till engelsk fotboll här: http://eventguides.com/fotboll/england/
Vi ses i England!