Bundesliga + Tyska supercupen 2016/2017

Dortmund live – ett minne för livet!

Upplev atmosfären i härlig aptitretare inför Bundesliga-säsongen

Gillar du attackvänlig fotboll, i ett lättillgängligt land, inför fullsatta läktare, till vilka det är relativt billigt att skaffa biljetter? Pricka i så fall in datumet 24:e juni i kalendern. Då presenteras spelschemat för Bundesliga 2016/17.

Bundesliga blir allt populärare för svenska fotbollsfans och det är egentligen inte så konstigt. Fördelarna med att välja Tyskland som destination för din fotbollsresa är flera. Först och främst är Bundesliga känd som en publikvänlig liga där det spelas offensiv fotboll. Men även tillgängligheten – det är lätt att ta sig dit med buss, tåg, bil eller flyg (det finns en uppsjö flygbolag som trafikerar städer i hela Tyskland) – och den humana prisnivån på matchbiljetter, är faktorer som gjort att attraktionskraften hos Bundesliga ökat det senaste decenniet.

Läs och ladda hem våra eventguider till tysk fotboll:
Reseguider till Tyskland

La Liga och Premier League i all ära – när det handlar om publikatmosfär och ”value for money” för fotbollsälskare, finns det nog ingenting som överträffar Bundesliga. Publiksiffrorna talar sitt tydliga språk – Bundesliga har det högsta publiksnittet av alla ligor i Europa och den senaste säsongen hade hela elva lag minst 40 000 åskådare i snitt på sina matcher. Oerhört imponerande! Toppar publikligan gör som vanligt Borussia Dortmund som i stort sett alltid har fullsatt på sina hemmamatcher. Vilket innebär över 80 000 åskådare. Wow!

Här hittar du trevliga arenaguider i videoformat till de största arenorna i Tyskland:
https://www.youtube.com/watch?v=UKXCGLDInVk&list=PL3uJGozO1imfeUkrj583DzNfSuVD5LDZl

Den mäktigaste upplevelsen av alla hittar du just på Signal Iduna Park i Dortmund där hemmalaget Borussia Dortmund huserar. Här finns den berömda ”gula väggen”, Europas största ståplatsläktare, och en atmosfär som många menar saknar motstycke. Dortmunds trogna fans bjuder på en färgsprakande och inte minst högljudd fest som är ett måste att uppleva för den som älskar inramning och bra stämning. ”Den gula väggen” kallas också för Dortmunds 12:e spelare.

Kolla in det här videoklippet och få en försmak av stämningen på Dortmunds arena:
https://www.youtube.com/watch?v=2QOCmKD8QeI

Att laget håller hög klass gör förstås inte saken sämre. Och när det gäller kvaliteten på fotbollen finns det många lag och spelare som når upp i högsta betyg. Giganten Bayern München är förstås ”top of the crop” och stämningen på deras hemmaarena Allianz Arena hamnar inte långt efter den på Signal Iduna Park. Minnen för livet får du dock på alla arenor i Tyskland, så tveka inte – välj Bundesliga för nästa fotbollsresa! Den 24:e juni släpps spelprogrammet för nästa säsong.

Kan du inte vänta till dess? Då har Nickes ett läckert erbjudande till dig! Den 14 augusti drabbar Tysklands två bästa klubbar samman på ovan nämnda häxkittel, Signal Iduna Park. Borussia Dortmund tar emot mästarna Bayern München i tyska supercupen i något som ser ut att bli en fantastisk aptitretare inför Bundesliga som startar den 26 augusti.

Vill du se denna drömmatch på plats? Boka här! 

Publiksnitt i Bundesliga 2015/16:

Borussia Dortmund                                 81 178
Bayern München                                    75 000
Schalke 04                                               61 386
Hamburg                                                 53 700
Stuttgart                                                  51 983
Mönchengladbach                                  51 715
Hertha Berlin                                         49 704
FC Köln                                                    48 676
Eintracht Frankfurt                                46 676
Hannover                                                41 246
Werder Bremen                                     40 935
Mainz                                                       31 053
Bayer Leverkusen                                  29 085
Augsburg                                                 29 017
Wolfsburg                                               28 945
Hoffenheim                                             27 615
Darmstadt                                               16 647
Ingolstadt                                                14 836

Vi ses i Tyskland!