Fotbollsresa Barcelona – reserapporten 12-17/4
fotbollsresa Barcelona

Tips innan resan till Barcelona

1. Fixa Barcelona City Card. Detta kort ger dig tillträde till allmänna kommunikationer och rabatter på olika sevärdheter, restauranger m.m. Vi på Nickes.Com hjälper dig gärna att fixa detta i förväg.
2. Privat transfer? Kan vara skönt att slippa leta och oroa sig för att komma till hotellet…. Låt en chaufför  möta dig på flygplatsen och sedan ta dig och ditt sällskap till hotellet direkt.
3. Reser du på påsklovet så är affärerna stängda på långfredagen.

12/4
Fotbollsresa till Barcelona startade i Jönköping med att åka med Swebus till Landvetter. Gott att slippa bilen och kunna jobba på bussen. Övriga familjen surfade och då går ju tiden snabbare och särskilt för barnen.

Vi flög med Norwegian och det fanns också surf ombord men den var inte stabil så det blev inte så mycket surfande.

Väl framme i Barcelona stod sedan en chaufför och väntade på oss. Vi brukar alltid förboka privat transfer för att snabbt komma till hotellet och på så vis börja vistelsen på destinationen utan att lägga för mycket tid på att hitta hotellet. Kostnaden för transfern är ca 400 SEK enkel resa.  Vi på Nickes.Com kan hjälpa dig att boka transfers.

När vi checkat in skulle vi ta oss ner till hamnen och se om vi kunde hitta en restaurang för mat. Vi hade längtat efter paella. Vi tog tunnelbanan ner till ”Drassanes” och gick sedan därifrån via sista delen av Las Ramblas via Rambla del Mar (en bro) till köpcentret Mare Magnum. Där hittade vi en restaurang med fantastisk utsikt över hamnen och åt en god paella med lite Sangria innan maten.

fotbollsresa barcelona

13/4
För att lära känna en stad rekommenderar jag att ta en s k Hop-on Hop-off buss. På så sätt får man snabbt en överblick över det som är värt att se och om det är något man vill stanna till på så kan man göra det. Vi gjorde detta och hoppade av vid Camp Nou och tog en rundtur på arenan inklusive besök på museet.  En intressant sak var att vår son ville ha på sig sin Real Madrid-tröja och jag och min fru tänkte lite på detta i förväg för att det kanske är ”provokativt” på plats i FCB-land. Väl framme på Camp Nou fick sonen både lite ”skämtsamma” gliringar från personal och besökare men också en och annan ”tummen upp” från andra besökare som troligtvis också höll på Real Madrid.  Rundtur och museibesök tog ca 1 timme….men skulle lätt kunnat ta mer tid om man skulle tänka sig läsa och beundra allt i museet. Barnen tyckte det var kul också men ville mest fota och gå vidare. Man får under rundturen bl.a. besöka omklädningsrummen, pressrummet och även kika in där kommentatorerna sitter.

Boka Hop-on Hop-off bussen och biljetter till rundtur & museum smidigt med oss på Nickes.Com.

FC Barcelona

14/4
Katalanerna firade påsk så affärerna var inte öppna idag. Vi begav oss upp till berget Montjuic för att ta linbanan upp till Castell (slottet). Då hade de som skötte denna linbana gått ut i strejk så vi kunde inte åka den. Vi visste att det fanns en annan linbana som gick från Montjuic ner till Port Vell (hamnen/stranden). Vi tog en promenad ner till avresestationen och tog den. Härlig utsikt och ett smidigt sätt att ta sig ner till stan. Pris 44 EUR för 2 vuxna och 2 barn….! Inget man åker alltför ofta men det var värt priset!

Mitt i Barcelona ligger stranden och den är lååång. Om du vill ”chilla” lite och vädret tillåter är detta ett gott område att just göra det på. Det finns gott om strandbarer/restauranger att välja på!

Barcelona

15/4
Gameday! På stan märktes inget speciellt men samtidigt så rapporterade medierna om vikten av att Barcelona måste vinna mot Real Sociedad. Efter två raka förluster (Malaga och Juventus) så måste självförtroendet återinstalleras. Vi åkte ut till arenan med lokalbuss. Hur man tar sig till Camp Nou på bästa sätt beror ju på var man bor men lokalbuss samt metron erbjuder bra lösningar. Om man tar buss eller metro spelar inte så stor roll för båda färdsätten stannar en bit ifrån Camp Nou, men sedan är det bara att följa flödet av fans till arenan.  Vi hade biljetter på kortsidan, sektion 347, och satt bakom Barça-supportrar som hela matchen sjöng och stöttade sitt lag. De var inte många men de gjorde ett gott dagsverke.  Det var mäktigt när hela stadion sjöng Barça-sången tillsammans innan kick-off. Matchen slutade 3-2 till Barça efter två mål av Messi och ett av Alcácer.

Gameday på Camp Nou

16/4
Dagen efter match begav vi oss igen till Montjuic för nu skulle vi åka den linbanan (som jag döpte om till bergbanan) för att den just gick på berget Montjuic. Den andra gick ju från Montjuic till hamnen. När vi kom upp till stationen så var personalen i arbete och vi kunde köpa biljetter och åka den ca 10 min lång T/R-resan med fantastisk utsikt över Barcelona. Vi funderade på om vi skulle hoppa av på stationen högst upp vid Castell (slottet) men vi avstod för vi ville ner till stranden en sista gång. Vi får kika på Castell på nästa resa!

Barcelona utsikt

17/4
Surt att åka hem från Barcelona med 20-25 grader till ”kalla” Jönköping. Det som slår mig är att det är nära till allt i Barcelona och att jag redan längtar tillbaka. Det finns fortfarande mycket som jag vill se i Barcelona. Det är förstås stor skillnad mellan att resa dit med enbart vuxna och med barn. När man har barnen med sig måste de gå i första hand och då får resan en helt annan karaktär. Barn är inte tillräckligt tålmodiga för att gå på museum m.m. men det får jag spara tills jag återkommer med enbart vuxna medresenärer. Däremot vill jag säga att Barcelona även funkar bra för barnfamiljer. Rådet jag kan ge är att INTE göra för mycket samtidigt. Ta det i en lugn och fin takt och känn in allt….!

Vi ses i Barcelona!