Dortmund LIVE – ett minne för livet!
fotbollsresor till dortmund live

Europas mäktigaste arenaupplevelse?

Många skulle lägga sin röst på Westfalenstadion i Dortmund där en berömd gul vägg lockar fotbollsfans från hela världen.

Fotbollsresor till Dortmund

Bundesliga blir allt populärare för svenska fotbollsfans och det är egentligen inte så konstigt. Fördelarna med att välja Tyskland som destination för din fotbollsresa är flera. Först och främst är Bundesliga känd som en publikvänlig liga där det spelas offensiv fotboll. Men även tillgängligheten – det är lätt att ta sig dit med buss, tåg, bil eller flyg (det finns en uppsjö flygbolag som trafikerar städer i hela Tyskland) – och den härliga stämningen på de allt som oftast fullsatta arenorna, är faktorer som gjort att attraktionskraften hos Bundesliga ökat det senaste decenniet.

Nickes.Com storsatsar!

Nickes.Com har sålt resor och levererat upplevelser till Tyskland i många år men väljer nu att växla upp med en storsatsning på tysk ligafotboll. Vi kommer framöver att utöver vårt ordinarie utbud även att erbjuda särskilda VIP-paket som sätter lite extra guldkant på en redan toppad matchupplevelse. Inom ramarna för denna satsning finns också planer på gruppresor till både Berlin och Dortmund, kanske också Hamburg. Håll koll på våra sociala medier och glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev så tar du del av våra bästa erbjudanden.

Fantastisk stämning

Allra hetast av arenorna i Tyskland är nog Borussia Dortmunds häxkittel Signal Iduna Park, eller Westfalenstadion som den fortfarande kallas i folkmun. Stämningen när Dortmunds spelare gör entré till ”You’ll Never Walk Alone” – den klassiska kampsången som laget delar med Liverpool och Celtic – framkallar gåshud på den mest kräsne fotbollssupportern. För att inte tala om ljudexplosionen när de gulsvarta hemmahjältarna gör mål! Den berömda ståplatssektionen ”Gula Väggen” skapar en fantastisk inramning kring BVB:s matcher. Svenske anfallaren Alexander Isak har verkligen hamnat rätt om han värdesätter publiktryck och arenaatmosfär …

Spännande museer

Att staden hyser ett suveränt fotbollsmuseum gör inte saken sämre. Deutsche Fussballmuseum, som ligger på Königswall 21 alldeles intill centralstationen, skildras den tyska fotbollshistorien på ett innovativt och fantasifullt sätt med interaktiva utställningar och massor av nostalgiframkallande foton. Här kan du bland annat provsitta samma lyxbuss som det tyska landslaget färdades i när de vann VM-guld 2014. Gillar du öl så är ett besök på Brauerei-Museum (Steigerstraße 16) också att rekommendera.

Kolla in det här videoklippet och få en försmak av stämningen på Dortmunds arena:

fotbollsresor till Bundesliga

Het höst för BVB

Bundesliga-säsongen inleds den 18 augusti och Dortmund spelar sin första hemmamatch helgen därpå, mot Hertha Berlin. I de fyra efterföljande matcherna på Signal Iduna Park möter Dortmund i tur och ordning Köln, Mönchengladbach, Leipzig och Bayern München. Två lokalderbyn och sedan toppmöten mot fjolårets två bästa lag alltså! Wow!

Många klubbar i Ruhr

Vill du krydda din tyska fotbollsresa med en extra match så är möjligheterna goda just i Ruhr-området där förutom Dortmund också Köln, Mönchengladbach, Leverkusen och Gelsenkirchen (Schalke 04) hyser lag på högsta nivå. Snäppet nedanför dessa, i 2.Bundesliga, huserar Fortuna Düsseldorf som dock håller toppklass när det gäller publiksiffror och arenaatmosfär. Kontakta oss så hjälper vi dig att skräddarsy din egen tyska superweekend!

Boka tryggt med Nickes.Com redan idag!