Cupdramatik och ekonomisk stormatch
Wembley stadium

Nickes.Com tar dig med till vårens fotbollsfester på Wembley

Glöm tomma läktare och B-betonade lag.

FA-cupen är inte en inhemsk lågstatuscup som spelas bara för att den ska spelas.

FA-cupen är en nationell kulturskatt – som Nickes.Com i vår ger dig möjlighet att uppleva live på anrika Wembley.

Säg Wembley och världens alla fotbollsspelare – och supportrar – får något drömskt i blicken. Wembley Stadium, såväl den gamla som den nya versionen, är Mekka i fotbollens förlovade land.

Här har mängder med klassiska matcher och ögonblick utspelats. Det var här England spelade hem sitt första och hittills enda VM-guld 1966, det var här spelgeniet (vi väljer att minnas honom så) Paul Gascoigne gjorde sitt livs mål i EM 1996 och det var här Glenn Hysén spelade 0–0 mot England i VM-kvalet 1998. Bland mycket annat.

Skrällarnas cup

Om Wembley är den engelska fotbollens högborg och heliga plats, är FA-cupen dess främsta kulturbärare. FA-cupen startade 1871/72 och är därmed världens äldsta fotbollsturnering. En stor del av FA-cupens charm ligger i det faktum att både stora och små klubbar får delta i den. Turneringen är också känd för sina många skrällar. David tycks slå Goliat oftare i FA-cupen än i andra cuper och historien rymmer en uppsjö sensationella resultat. Ett exempel från senare tid är att Wigan säsongen 2012/13 överraskande vann finalen mot Manchester City.

Flest titlar

Manchester United och Arsenal är de klubbar som vunnit FA-cupen flest gånger (12) genom åren. Och eftersom United i skrivande stund inte ser ut att kunna vara med i jakten på ligaguldet, kan FA-cupen vara lagets bästa chans att vinna en stor titel denna säsong. I synnerhet då managern José Mourinho förklarat att Europa League inte är högt prioriterad. Att få se Zlatan avgöra en cupfinal på Wembley vore onekligen mäktigt, och det skulle nog en gång för alla täppa till truten på dem som tvivlar på hans förmåga att lyckas på de brittiska öarna.

Se kvalfinalen

För att ens ha chansen att uppleva denna potentiella milstolpe i Zlatans karriär, måste du förstås ha biljett till FA-cupfinalen på Wembley den 19:e maj 2017. Vi har satt ihop tre olika paket (se nedan) där du ges chansen att se de två semifinalerna samt finalen på plats på Wembley. Se till att vara ute i god tid med din bokning då dessa paket är attraktiva och FA-cupfinalen är en av säsongens absolut största höjdpunkter i den engelska fotbollen. Har du frågor om FA-cupen eller andra fotbollsresor är du välkommen att höra av dig till oss på sales@nickes.com eller telefon 036-14 14 43.

NICKES.COMs WEMBLEY-PAKET:

FA Cup semifinal 1
Två nätter på centralt 3*** hotell i London i dubbelrum inkl. frukost och Club Wembley-biljett
Pris per person utan flyg: 5 160 SEK

FA Cup semifinal 2
Två nätter på centralt hotell i London i dubbelrum inkl. frukost och Club Wembley- biljett. Pris per person utan flyg: 5 160 SEK

FA Cup Final
Två nätter på centralt 3*** hotell i London i dubbelrum inkl. frukost och Club Wembley-biljett. Pris per person utan flyg: 10 137 SEK