Berlin – en sportstad som aldrig sover
Boka fotbollsresor och sportresor till Hertha och Berlin

Fotboll, handboll, ishockey eller basket? Under en resa till Berlin kan du se matcher på toppnivå i flera olika sporter – samma helg!

Att Berlin är en av Europas häftigaste och mest attraktiva turiststäder vet de allra flesta. Men den tyska huvudstaden är också en fantastisk destination för sportälskare. Berlin har klubbar i toppdivisionen i fotboll (Hertha), handboll (Füchse), basket (Alba) och ishockey (Eisbären). Lägg därtill det populära fotbollslaget Union Berlin som spelar i den tyska andradivisionen.

SÖK MATCHER OCH PLANERA EN SPORTRESA TILL BERLIN

fotbollsresor till Hertha BSC Berlin

Klassiska Hertha

Om vi börjar med fotboll så är det naturligtvis Hertha som är det stora dragplåstret under en sportresa till Berlin. Klubben bildades 1892 och spelar sina hemmamatcher på Olympiastadion som har kapacitet för 74 475 åskådare. Hertha är en klassisk klubb men har faktiskt inte vunnit Bundesliga sedan 1931! Om ditt besök i Berlin inte skulle sammanfalla med en av Herthas hemmamatcher kan du åtminstone följa med på den guidade turen på Olympiastadion. Det finns några olika turer att välja på men standardvarianten kostar 11 Euro och tar 60-70 minuter. En personlig guide tar dig med genom Olympiastadions innandömen och du får bland annat se omklädningsrummen, VIP-boxarna och den underjordiska hallen där spelarna värmer upp innan matchen.

BOKA BILJETTER TILL HERTHA BERLIN

Stadion an der Alten Försterei

Kultlaget Union

En division under Herta spelar kultlaget Union Berlin, vars största framgång hittills är finalplatsen i Tyska cupen 2001. Trots att Union spelar i 2.Bundesliga har klubben oerhört många fans och man måste ha lite tur för att få biljetter till matcherna. Union spelar på Stadion An der Alten Försterei som moderniserats under 2000-talet. Arenan har plats för 21 700 åskådare och stämningen är oftast väldigt hög. Så här kan det låta när Union spelar … 

SE KULTLAGET UNION I BERLIN

Alba sportresor

Basket med Alba

Basket är en annan populär åskådarsport i Berlin. Alba Berlin är den största klubben och spelar sina hemmamatcher i Mercedes-Benz Arena (kapacitet 14 500). Alba har haft stora nationella framgångar sedan klubben bildades 1991, med åtta ligaguld och nio cuptriumfer i meritlistan. För några år sedan blev Alba den första tyska klubben någonsin som lyckades besegra ett regerande mästarlag (San Antonio Spurs) från den amerikanska basketligan NBA.

Hockey och handboll

Hockeylaget Eisbären Berlin och handbollsklubben Füchse erbjuder också toppsport i fina anläggningar. Füchse spelar sina matcher i Max-Schmeling-Halle där det ofta är väldigt bra tryck på läktarna. Svenske landslagsspelaren Mattias Zachrisson är en av stjärnorna i laget denna säsong. Kolla in den här sköna filmen och få en försmak på vad som väntar under en handbollsresa till Berlin. Hockeyn då? Ja, ”Isbjörnarna” har blivit mästare sju gånger på 2000-talet och är en av de bästa hockeyklubbarna i landet. Precis som Alba spelar Eisbären Berlin sina hemmamatcher i Mercedes-Benz Arena.

Berlin Maraton

Spring ett maraton

Utöver det fasta utbudet av matcher med ovan nämnda lag arrangeras det med jämna mellanrum en del andra stora sportevenemang i Berlin. Tyska travderbyt, boxningsgalor och det populära (och relativt lättsprungna) maratonloppet i slutet av september är några exempel. Tillhör du dem som hellre idrottar själv och vill testa att springa i Berlin men inte känner dig redo för en full mara, så kanske halvmaran första helgen i april kan vara något. Kontakta vår samarbetspartner Run Your Life på info@runyourlife.se får du hjälp med att sätta ihop ett trevligt paket till Berlin Halvmaraton.

Trevliga julmarknader

Extra trevligt är Berlin under slutet av november och december då de många julmarknaderna lyser upp staden. Varför inte testa en långweekend och heja fram Östersund i Europa League den 7/12? Biljetter till den höjdaren kan du boka här.

På söndagen samma vecka drabbar Union Berlin samman med Dynamo Dresden i ett glödhett östderby. Wow!

Text: Kostas Foussianis

kostas@nickes.com