VM-kvalet – ett smörgåsbord för fotbollsfans

Res med landslaget och heja fram Sverige till VM 2018

En mardröm för laget – men en dröm för alla svenska fotbollssupportrar. Sverige lottades i en stenhård VM-kvalgrupp och nu väntar möten med europeiska fotbollsgiganter som Frankrike och Holland.

Slut upp bakom våra blågula landslagshjältar och ta chansen att se internationell toppfotboll samtidigt som du får uppleva världsstäder som Paris och Amsterdam.

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Karin Boyes bevingade ord, som den dåvarande förbundskaptenen Tommy Svensson inspirerade spelarna med i VM 1994, är värda att påminna om även idag.

Ty knappt knappt har krutröken från EM hunnit lägga sig innan det är dags att blicka fram emot – och kvala till – nästa stora fotbollsfest.

I höst börjar resan mot VM i Ryssland 2018 och även om själva mästerskapen i sig är givna höjdpunkter för alla fotbollsälskare, är det ju också lite som Karin Boye skriver – att det är ”vägen som är mödan värd”.

Tuff lottning

Och visst lär det bli en mödosam väg till VM för Sverige och nye förbundskaptenen Janne Andersson. I kvalet väntar förutom Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg även matcher mot ”jättarna” Frankrike och Holland. En mycket svår grupp med andra ord. Holland lär koka av revanschlust efter fiaskot i EM-kvalet och Frankrike har efter några mindre goda landslagsår fått fram en ny vass generation med offensivt skickliga spelare som Pogba, Giroud, Griezmann och Manchester United-stjärnan Anthony Martial.

Det blir sannerligen något att bita i för ett svenskt landslag – med eller utan Zlatan.

Se hela VM-kvalprogrammet, klicka här!

Stolta traditioner

För alla blågula fans finns det emellertid all anledning att se fram de kommande kvalfesterna. Både Holland och Frankrike är nämligen nationer med stolta fotbollstraditioner såväl som ett rikt utbud av kultur, historia och gastronomiska inrättningar. Bortamötet med Frankrike i Paris spelas den 13 november 2016 medan matchen mot Holland i Amsterdam är schemalagd till 10 oktober 2017. Den sistnämnda fajten ingår i den allra sista kvalomgången och kan således vara helt avgörande i kampen om en plats i VM-slutspelet. Fotbollsmässigt erbjuder både Stade de France och Amsterdam Arena en svårslagen atmosfär och vid sidan av fotbollen finns massor av sevärdheter och aktiviteter att roa sig med.

Intressanmäl dig till bortamatchen mot Frankrike, klicka här!
Sugen på matchen i Amsterdam, klicka här!

Litet land med stort utbud

Förutom de två tunga bortamatcherna mot Holland och Frankrike vill vi lyfta fram höstens match i och mot Luxemburg. Här finns – med reservation för att motståndet underskattas – inte samma attraktionskraft rent fotbollsmässigt, men å andra sidan kan det vara skönt att tillsammans med andra likasinnade delta i en stor blågul fotbollsfest utan att känna nervositet över hur matchen ska sluta. Luxemburg är ett litet (det tar bara en och en halv timme att åka bil genom det) men vackert land som erbjuder många sköna naturupplevelser och som hyser vinodlingar, floddalar, medeltida slott, små charmiga byar och lövsalsliknande bokskogar. I själva huvudstaden, där VM-kvalmatchen spelas, finns bland annat ett fantastiskt fint stadsmuseum med en av världens största hissar.

Slaget om Storbritannien

VM-kvalet är ett smörgåsbord av härliga matcher värda att bevista live. Det gäller inte bara Sveriges grupp. I grupp F har England och Skottland lottats tillsammans och den 13 november drabbar länderna samman på Wembley i London. ”The Battle of Britain” är en klassisk drabbning mellan två ärkerivaler vars historia borgar för en intensiv, infekterad och internationellt uppmärksammad duell. Varför inte kombinera det glödheta och extremt prestigefyllda derbyt med matchen mellan Sverige och Frankrike i Paris två dagar tidigare? Med Eurostar-tåget tar du dig från Paris till London på bara några timmar. Tre dagar, två supermatcher – en fantastisk fotbollsresa! Kan det bli bättre?

Sydeuropeiskt rivalmöte

Eller så lockas du mer av det sydeuropeiska derbyt mellan Italien och Spanien den 6 oktober. Början av oktober är en utmärkt tid att besöka det fotbollstokiga stövellandet i allmänhet och huvudstaden Rom i synnerhet. Då är temperaturen behaglig, de flesta uteserveringarna fortfarande öppna och träden på väg att anta magiska höstfärger. Historiska vingslag och den goda italienska maten kryddar reseupplevelsen ytterligare och själva fotbollen håller ju högsta klass. En match mellan Italien och Spanien – två av fotbollshistoriens allra största – är bland det bästa man kan uppleva som supporter.

Nickes hjälper dig att hjälpa Sverige till VM i Ryssland.

Kontakta Nickes på sales@nickes.com eller 036-141443 så hjälper vi dig att sy ihop resan.

Heja Sverige!