Milano – mästarnas stad

Den mest populära destinationen för våra resenärer är Milano. Det är ett bra val. Ingen annan stad har kunnat hylla segrarna i Europacupen och Champions League så många gånger. Milan var först ut redan 1963 och den senaste av de totalt tio titlarna stod Inter för 2010. Och inte nog med det – lägg därtill sammanlagt fem segrar i Interkontinentalcupen och var sin titel i FIFA Club World Cup för de två stora klubbarna från mästarnas stad.

imago_sp_022613400030_10014390Allra hetast är stämningen på Stadio Giuseppe Meazza (eller San Siro som Milan-fansen hellre säger) när de lokala giganterna möts i Derby della Madonnina. I Curva Sud är det Brigate Rossonere som står för mäktiga tifon och i Curva Nord svarar Inters fans med samma mynt.

I Milano kan finsmakarna också njuta av mer än fotboll. På Ristorante Novecento (Via Carlo Ravizza 13) hänger ofta en och annan rödsvart spelare. Och om sympatierna ligger åt andra hållet kan hungern stillas med en rejäl argentinsk biff på Javier Zanettis restaurang El Gaucho (Via Carlo D’Adda 11).