Fotbollsresa eller NHL-action på sportlovet?
sportlovsresor

Stormatch på Old Trafford, Henke Lundqvist i Madison Square Garden – eller varför inte ett Serie A-derby kombinerat med skidåkning i de italienska alperna.

Sportlovet 2019 erbjuder fantastiska möjligheter att se toppsport live på några av världens största idrottsarenor.

Klicka på länkarna för att komma till bokningen för dessa event. Observera att speldatumen är preliminära och kan komma att ändras.

Ökad risk för spridning av infektioner under februari var en av anledningarna till att ett nytt skollov etablerade sig i Sverige i mitten av det förra seklet. Numera fyller lovet en helt annan funktion även om en utbredd resfeber är en vanlig ”åkomma” just in samband med sportlovet.

SÖK OCH BOKA SPORTLOVSRESA NU!

Många åker skidor eller aktiverar sig på annat sätt under sportlovet men en tydlig trend är att allt fler ägnar sig åt sport som åskådare. Sportlovet är en utmärkt möjlighet att åka på en fotbollsresa tillsammans med hela familjen. Men det är också tillräckligt långt för att göra en resa till Nordamerika för att se NHL eller NBA.

boka sportlovsresor till London

Glödheta toppmatcher

Vi har tittat lite närmare på utbudet av matcher och evenemang som äger rum under vecka 8 och 9. Om vi börjar med Premier League så den sistnämnda veckan oerhört intressant ut. Då drabbar nämligen Manchester United och Liverpool samman på Old Trafford och bara några dagar senare vankas det London-derby mellan Chelsea och Tottenham på Stamford Bridge. Som om inte det var nog bjuds det på ett nytt glödhett derby under helgen i vecka 9 – Merseyside-derbyt Everton–Liverpool på klassiska Goodison Park!

Bundesliga-dubbel

Även i Tyskland spelas en del fina matcher under denna period. Helgen vecka 8 ska Augsburg försöka välta självaste Bayern München i Bayern-derbyt på WWK Arena. En riktig godbit kan vi lova! Lördagen den 23 februari har du chansen att bevittna derbyt mellan Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen på mäktiga Signal Iduna Park i Dortmund. Varför inte åka ner dagen före och se nykomlingarna Fortuna Düsseldorf mot Nürnberg. Du bor i trevliga Düsseldorf och tar sedan tåget (inkluderat i matchbiljetten!) till Dortmund på lördagen.

Kombinera med skidåkning

Från Augsburg är det nära till skidsportparadiset Garmisch-Partenkirchen där du kan njuta av såväl härliga längdåkningsspår som utförsåkning i världsklass. Till de österrikiska alperna är det heller inte långt så fotboll och skidsport är en alldeles utmärkt kombo under sportlovet. Samma sak kan för övrigt sägas om den franska rivieran där Ligue1-klubbarna OGC Nice och AS Monaco huserar. Ett par timmar norr om dessa båda kustpärlor hittar du skidåkning i toppklass.

boka sportlovsresor till NY

Stormatcher i södra Italien

Även i Italien finns samma fina förutsättningar att varva fotboll med aktiviteter på snö. Runt omkring Turin (där vinter OS 2006 ägde rum) i den norditalienska regionen Piemonte, finns många fina pister och skidspår. Turin är som bekant också hemvist för de regerande mästarna Juventus där numera Cristiano Ronaldo spelar. Det är dock i södra Italien som de hetaste matcherna spelas under sportlovet. Helgen i vecka 9 tar Napoli emot Juventus medan Lazio och Roma ryker ihop i ett av Europas hetaste derbyn på Stadio Olimpico.

NHL i New York

Om hockey lockar mer en fotboll är en resa till New York något vi rekommenderar varmt. NHL är som bekant världens bästa hockeyliga och i ”Det stora äpplet” kan du se tre olika klubbar: New York Rangers, New York Islanders och New Jersey Devils. Rangers är klart mest populärt bland svenska hockeyfans, som gärna åker över för att se Henke Lundqvist briljera mellan stolparna. Vi är många som unnar Henke att få kröna sin fantastiska karriär med att vinna Stanley Cup. Under sportlovet finns möjlighet att se Rangers spela i magiska Madison Square Garden, där de bland annat möter de regerande Stanley Cup-mästarna Washington den 3:e mars.

Text: Kostas Foussianis

kostas@nickes.com