Bästa fotbollen spelas i Spanien!
La Liga

Premier League i all ära – världens bästa liga hittar du i Spanien.

Här finns de största stjärnorna, de bästa klubbarna och den högsta spelkvaliteten.

Nu har spelprogrammet för La Liga presenterats och vi sätter fokus på några av de hetaste matcherna säsongen 2016/17.

Smaken är som baken delad och alla ligor har sin charm. En föredrar kanske det höga tempot och den djupt rotade fotbollskulturen i England, en annan älskar passionen i Italien, medan en tredje lockas av stämningen på fullsatta arenor i Bundesliga.

Men om vi sätter spelkvalitet och resultat i fokus råder det ingen tvekan – den bästa fotbollen spelas i Spanien.

Statistik ljuger inte. De tre senaste årens Champions League-mästare kommer från Spanien och två av dessa finaler har varit helspanska. Totalt sett är Spanien det land som vunnit flest titlar (16) i den finaste europeiska klubblagsturneringen. I Europa League har Spanien lagt beslag på pokalen fem av de sju senaste åren, med Sevilla som segrare tre säsonger i rad.

Vidare har La Liga vunnit fler FIFA World Player of the Year- samt FIFA Ballon d’Or-utmärkelser än någon annan liga. Och även om det är en mer subjektiv parameter, så är nog de allra flesta överens om att de bästa spelarna spelar i La Liga. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Luis Suarez och Antoine Griezmann är bara en handfull av de superstjärnor som får sina löner utbetalda av spanska klubbar.

Spanien som resmål har även många andra förtjänster än de rent fotbollsmässiga. Landet är en attraktiv destination för alla som gillar sol, bad och god mat. Så tveka inte – låt höstens fotbollsresa gå till den iberiska halvön. Hitta din favorit i spelprogrammet eller välj någon av de godbitar vi har plockat ut nedan.

Vamos!

Här kan du ladda ner reseguider till lagen i Spanien, klicka här!

5 HETA MATCHER I SPANIEN FÖRE JUL

21/9: Barcelona–Atletico Madrid

Redan den 21 september drabbar två av Spaniens tre giganter samman på Camp Nou. Barcelona vann båda ligamötena med Atletico ifjol men Madridlaget gick segrande ur kvartsfinalen i Champions League.

Klicka här för att boka ditt matchpaket hos Nickes!

23/10: Celta Vigo–Deportivo La Coruna

Ett häftigt alternativ till toppmatcherna i Madrid och Barcelona. Se John Guidettis Celta Vigo i ett hett galiciskt derby mot Deportivo La Coruña och njut av havets fantastiska läckerheter i Spaniens nordvästra hörn.

Klicka här för att boka ditt matchpaket hos Nickes!

6/11: Sevilla–Barcelona

Blir kampen om guldet ett trekejsarslag igen eller orkar något annat lag hänga med hela vägen? De tre senaste årens Europa League-mästare Sevilla är ett av de lag som skulle kunna utmana de tre stora.

Klicka här för att boka ditt matchpaket hos Nickes!

20/11: Atletico Madrid–Real Madrid

Slaget om Madrid är en av de mest eftertraktade matcherna i hela Europa. Atletico tog fyra av sex poäng mot Real Madrid ifjol, men förlorade den viktigaste matchen: Champions League-finalen!

Klicka här för att boka ditt matchpaket hos Nickes!

4/12: Barcelona–Real Madrid

Giganternas kamp i Spanien – och världen! El Clásico är planetens mest uppmärksammade fotbollsderby. Under ligans 86-åriga historia har Real tagit hem titeln 32 gånger medan Barcelona har vunnit ligaguldet 24 gånger.

Klicka här för att boka ditt matchpaket hos Nickes!