Arsenal löser sin Champions League-biljett

Med bara ett fåtal omgångar kvar av årets Premier League är kampen om fjärdeplasten nästan mer intressant än vem som tar hem ligan. För tillfället toppar Manchester United tabellen med sina 77 poäng, trots förlusten mot tabelltvåan Manchester City på Old Trafford i veckan. City har 12 poäng att ta in på United, och ligan känns mer eller mindre avgjord.

Med andra ord känns jakten på fjärdeplatsen mer intressant. I nuläget finns tre lag som utmanar om den åtråvärda Champions Leagueplatsen, det är Chelsea (58 poäng), Tottenham (58 poäng) och Arsenal (56 poäng). Betydelsen av att hamna på en fjärdeplats i Premier League är väldigt stor, inte bara sportsligt utan även ekonomiskt.

Tips: Boka din fotbollsbiljetter till Arsenal här. 

Efter en närmare titt på Arsenal ser deras möjligheter att sluta topp fyra goda ut. För tillfället är de det formstarkaste laget i ligan, tillsamman med United. Spelschemat ser bra ut, de har inga bortamatcher mot topp sju- lagen samt att de har en match mindre spelad än Tottenham. En match som sticker ut är när United gästar Emirates, men vid det tillfället kan United redan avgjort ligan och därför kan den matchen spela mindre roll för dem.

En annan stor fördel för Arsenal är att de bara har ligan att fokusera på, jämfört med Chelsea som ska spela semifinal i både FA- cupen och Europa League. Tottenham har likt Arsenal också bara ligan kvar, men deras spelschema ser betydligt tuffare ut då de har både Chelsea och Stoke på bortaplan, plus City hemma i nästa omgång.

På skadelistan återfinns bara Diaby. I senaste matchen saknades även Walcott och Wilshere, samt att Rosicky klev av med en lårskada i slutminuterna. Men alla tre förväntas vara tillbaka till helgens omgång mot Norwich.

Tränaren Arsène Wenger har varit i samma sits tidigare, han är rutinerad och vet vad han kan kräva av sitt lag. Det brukar alltid sluta med att fransmannen ror hem Champions League-biljetten till slut.

Skribent: Simon Gustafson