Swinging London

Det är inte bara på klubbar och i musikaler som det svänger i London. Det fick Roberto Di Matteo känna av. Att erövra den så hett eftertraktade Champions League-bucklan var inte bra nog för Roman den rike. Med finkänsligheten hos en elefant i en porslinsbutik sparkade han Di Matteo och ersatte honom med Rafa Benitez, det sämsta tänkbara alternativet för många av Chelseas supportrar.

På White Hart Lane är det André Villas-Boas, en annan av Romans syndabockar, som håller i taktpinnen. Tränarkarusellen snurrar allt snabbare nu när Tottenhams f.d. räddare i nöden, Good Old ’Arry Redknapp, tagit sig an Mission Impossible – dvs att rädda kvar QPR i Premier League. Det är bara på Emirates som allt är sig likt. Arsène Wenger sitter lika säkert som korparna i Towern.

Med sex London-klubbar i högsta ligan blir det derbymatch så gott som varje helg. Och de två giganterna från Manchester hälsar på i huvudstaden sammanlagt tolv gånger under säsongen. London bjuder på en sprängfylld godispåse för alla fotbollsälskare – så vad väntar du på?

Boka din fotbollsresa till London redan idag.

Resetips till sex Londonlag:

Samtliga priser här nedanför är från Nickes.com och gäller matchbiljett inklusive två nätter på hotell.
Restipsen är hämtade från EventGuides.com där ni kan ladda ner gratis sportreseguider.

Arsenal:      
Vad sägs om en Legend Tour på Emirates? Någon av dessa hjältar från Highbury delar med sig av sina tankar om förr och nu: Charlie George, John Radford, Kenny Sansom, Perry Groves eller Lee Dixon.

Tips på matcher:
Arsenal – Liverpool 2013-01-30 Pris: 3595 sek per person
Arsenal – Manchester U 2013-04-27 Pris: 4395 sek per person

 

Chelsea:
Tio meter till vänster om entrén till Sofa So Bar (515 Fulham Road) ligger en gammal arbetarklubb som öppnar innan pubarna. Betala några pund i inträde och du kan avnjuta billig öl och lika billiga mackor i en skön och avslappnad miljö.

Tips på matcher:
Chelsea – West Ham 2013-03-16 Pris:3295 sek per person
Chelsea – Everton 2013-05-19 Pris:3295 sek per person

 

Fulham:
Londons charmigaste arena är som så många andra fotbollstempel ritad av den skotske arkitekten Archibald Leitch. Här skulle t.o.m. tjuren Ferdinand trivas. Vid Putney End på Craven Cottage står nämligen ett träd, något som är unikt bland fotbollsarenor på högre nivåer.

Tips på matcher:
Fulham – Stoke 2013-02-23  Pris: 1695 sek per person

Fulham – Chelsea 2013-03-09 Pris: 2195 sek per person

Queens Park Rangers:

Missa inte uppvärmningen på Crown & Sceptre (57 Melina Road): ”detta sköna ställe har seglat upp som en stark kandidat till Swe Hoops samlingspub. C & S har en unik QPR-historia. Visste ni t.ex. att grabbarna som tog oss till andraplatsen i ligan 1976 hällde upp pints till fansen härinne efter den sista ligamatchen mot Leeds?” (ur Swedish Hoops pubguide)

Tips på matcher:
Queens PR – Manchester C 2013-01-29 Pris:2195 sek per person

Queens PR – Arsenal 2013-05-04  Pris:2995 sek per person

 

Tottenham:
Bronstuppen på taket av White Hart Lane’s East Stand har hållit ett öga på matcherna sedan 1909 och med andra ord sett det mesta. Men de första femtio åren övervakade tuppen matcherna från West Stand.  Tuppen skapades av Willie James Scott som själv spelat för Tottenham Hotspur.

Tips på matcher:
Tottenham – Arsenal 2013-03-02  Pris:4695 sek per person

Tottenham – Manchester C 2013-04-20  Pris:4695 sek per person

 

West Ham:
Kanske bästa och definitivt närmaste puben för en pint före matchen är The Boleyn (1 Barking Road). Ett gott råd är att ligga lite lågt med halsdukar och tröjor från ”ärkefienderna”: Spurs, Arsenal, Chelsea och Man United.

Tips på matcher:

West Ham – Manchester U 2013-03-09 Pris: 2295 sek per person
Text: Anders Svensson