Se vårens cupfester live
cupfinaler 2017 arena

Nickes.Com tar dig till några av Europas hetaste matcher.

Sjungande koltrastar och blommande körsbärsträd i all ära – för oss fotbollsälskare är alla spännande cupfinaler det bästa vår- och försommartecknet!

Bäst är förstås att uppleva dramatiken på plats när medaljerna ska delas ut.

Ligan må vara viktigast för de flesta klubbar, men som enskilda matcher betraktade – och utifrån ett publikperspektiv – är cupfinalerna svårslagen underhållning.

Finalmatcherna präglas oftast av nerv, spänning och hög intensitet. Ibland händer det att lag från lägre divisionerna tar sig fram till den sista uppgörelsen och då får vi en ”David mot Goliat-dimension” som extra krydda.

Cupfinal i Rom

I Italien spelas finalen av Coppa Italia på Olympiastadion i Rom den 2 juni. I skrivande stund finns sex lag kvar i turneringen. Napoli och Juventus möts i den ena semifinalen, medan segrarna i kvartsfinalerna mellan Lazio och Inter samt Roma och Cesena gör upp om den andra finalplatsen. Det kan alltså bli ett hett syditalienskt möte mellan Napoli och något av Rom-lagen i finalen – eller en drabbning mellan giganterna från norr, Inter och Juventus. Den sistnämnda matchen går ju även under namnet ”Derby d’Italia” och är ett av de största rivalmötena i Italien. För inte kan väl lilla Cesena ta en av finalplatserna?

Ladda ner vår arenaguide för Olympiastadion i Rom på EventGuides.Com!

Guidetti utmanar jättarna

I Spanien gör Barcelona, Atlético Madrid, Celta Vigo och Alavés upp om de två finalplatserna. Att Barça och Atlético har tagit sig till semifinal är inte särskilt överraskande, men att Celta Vigo och Alavés skulle gå så långt var det nog inte så många som trodde på förhand. John Guidettis Celta svarade för övrigt för en jättesensation när laget slog ut självaste Real Madrid i semifinalen. Det var enorma glädjescener som utspelade sig på planen bland Celta-spelarna efter att segern bärgats. Kanske kan Guidetti få vinna sin första titel i Spanien i vår? Värt att notera är att den spanska cupfinalen spelas som ett dubbelmöte.

Skrällarnas cup

Allra högst status har nog fortfarande cupen i England. FA-cupen är en nationell kulturskatt och den engelska fotbollens främsta kulturbärare. FA-cupen startade 1871/72 och är därmed världens äldsta fotbollsturnering. En stor del av FA-cupens charm ligger i det faktum att både stora och små klubbar får delta i den. Turneringen är också känd för sina många skrällar. David tycks slå Goliat oftare i FA-cupen än i andra cuper och historien rymmer en uppsjö sensationella resultat. Ett exempel från senare tid är att Wigan säsongen 2012/13 överraskande vann finalen mot Manchester City.

Zlatan lyfter pokalen?

Samma finalpar blir det förhoppningsvis inte i år. Wigan får ursäkta, men visst vore det häftigt att få se Zlatan spela i FA-cupfinalen på Wembley den 27 maj? Och i så fall måste Wigan som första hinder betvingas i sextondelsfinalen på Old Trafford den 29 januari. Hur det gick där vet du kanske när du läser den här artikeln, men vilka lag som springer in på den engelska nationalarenan i semifinaler och final står skrivet i stjärnorna. Det vi vet är att dessa tre matcher kommer att bli fantastiska upplevelser, som vi på Nickes.Com mer än gärna hjälper dig att få uppleva.

Här kan du ladda ner en arenaguide för Wembley Stadium på EventGuides.Com!

Miljardmatch på Wembley

Två dagar efter FA-cupfinalen, den 29 maj, spelas på samma arena en annan match som tilldrar sig ett gigantiskt intresse. Kvalfinalen på Wembley brukar kallas världens ekonomiskt sett viktigaste fotbollsmatch, eftersom det står så mycket pengar på spel. Vinnaren flyttas upp i Premier League vilket innebär väsentligt större intäkter, och här snackar vi om miljardbelopp! Också till denna höjdarmatch kan du resa med hjälp av Nickes.Com.

Fotbollsfest i Berlin

Även i Tyskland är cupfinalen en stor publikfest. Tre år i rad har Borussia Dortmund förlorat guldmatchen men kanske blir det fjärde gången gillt för de gulsvarta denna säsong. Eller tar segermaskinen Bayern München sin fjärde titel på fem år? Svaret – som kanske blir något helt annat – levereras på Olympiastadion i Berlin 25 maj. Varför inte med dig som en av åskådarna? Att finalen spelas i Berlin innebär att du kan kombinera fotbollen med shopping, kultur, god mat och skummande öl – och allt annat som den pulserande världsstaden har att erbjuda.

Ladda ner en arenaguide för Olympiastadion i Berlin på EventGuides.Com!

Friends värd för EL-final

På tal om Zlatan så har han för övrigt ytterligare en chans att vinna en stor titel under sin första säsong i England. Manchester United är i skrivande stund kvar i Europa League och tillhör favoriterna i turneringen. Kanske är The Red Devils ett av lagen som gör upp om pokalen på Friends Arena den 24 maj. Där och då spelas nämligen Europa League-finalen 2017 – tänk vad häftigt det vore om Zlatan  Ibrahimović får lyfta bucklan på sitt eget lands nationalarena…

Bales finaldröm

Sist men inte minst – tvärtom – några rader om finalen i den finaste av alla europeiska klubblagsturneringar. Champions League-finalen 2017 spelas på Millennium Stadium i Cardiff, Wales, den 3 juni. Real Madrid är regerande mästare och har en spelare som, om Los Galácticos når finalen även i år, befinner sig i samma emotionella sits som Zlatan. Vi tänker förstås på Gareth Bale, walesaren som är född, uppväxt och dyrkad i Cardiff och som nog skulle offra ett lillfinger eller två för att få spela årets Champions League-final.

Men oavsett vilka lag som gör upp om titeln är en Champions League-final ett minne för livet och något som måste upplevas åtminstone en gång.

Strålkastarljus. Dramatik. De största stjärnorna. De bästa lagen.

Större än så här blir inte en enskild fotbollsmatch på klubblagsnivå…

Här är prisexempel på de matcher som är omnämnda i texten:

Italienska cupen: Final

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 3 995 SEK

Spanska cupen: Final

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 4 995 SEK

FA-cupen: Semifinal 1

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 4 495 SEK

FA-cupen: Semifinal 2

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 4 495 SEK

FA-cupen: Final

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 8 995 SEK

Championship: Playoff-final

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 3 995 SEK

Tyska cupen: Final

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 6 995 SEK

Champions League: Final

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 18 995 SEK

Europa League: Final

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inkl. frukost) och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 6 995 SEK