Engelska toppmöten på klassisk arena
Chelsea

”Blue is the colour, football is the game.
We’re all together, and winning is our aim.
So cheer us on through the sun and rain.
’Cause Chelsea, Chelsea is our name.”

 

När tiotusentals Chelseafans stämmer in i klubbens kampsång på klassiska Stamford Bridge känns det precis som Per Gessle sjunger: ”Då kommer alla känslorna på en och samma gång”. Gåshud! 

Ett besök på en av Englands äldsta fotbollsarenor är ett måste för alla fotbollsfans i allmänhet och de som håller på Chelsea i synnerhet. Stamford Bridge byggdes redan 1876 och har varit ”The Blues” hemmaborg sedan 1905. Arenan har i dagsläget kapacitet för 40 000 åskådare och en större utbyggnad med ytterligare 20 000 platser är planerad under de närmaste åren.

Atmosfären är alltid elektrisk kring Chelseas hemmamatcher, inte minst då London-rivalen Tottenham och ärkefienden Manchester United kommer på besök. Just dessa två matcher tilldrar sig alltid stort intresse och här har bokningarna redan börjat strömma in. Så vill du försäkra dig om biljetter till någon av dessa godbitar bör du kontakta oss på Nickes så fort som möjligt.

Chelsea-Manchester U, klicka här!

Chelsea–Tottenham, klicka här!

Den senaste säsongen blev som bekant en stor besvikelse för Chelsea. Vi är dock övertygade om att italienaren Antonio Conte kommer att få ordning på laget så småningom, även om det kan ta lite tid. Storstjärnan Eden Hazard var mindre lyckad ifjol men visade vad han kan under EM-slutspelet i Frankrike. Den belgiske landslagsspelaren är mycket sevärd och lär, precis som hela klubben, känna ett oerhört revanschsug inför Premier League-starten.

Redan den 27 augusti möter Chelsea nykomlingen Burnley på hemmaplan.
Laget från norra England lär sälja sig dyrt på Stamford Bridge, så det här kan
bli en jämnare och mer spännande match än många tror. Burnley vann The Championship förra säsongen, som laget avslutade formidabelt med 23 raka matcher utan förlust.

Biljetter till matchen bokar du här!

Stamford Bridge användes enbart för friidrott under de första 28 åren. Många andra sporter, såsom cricket, greyhound racing, rugby och speedway utövades också på Stamford Bridge under den första halvan av 1900-talet. Nu är det fotboll som gäller och det har firats många titlar och segrar på arenan genom åren.

En fotbollsresa till London handlar dock inte bara om fotboll. I en av världens mest spännande och pulserande städer finns massor att se, göra och uppleva. Med London blir man aldrig riktigt klar, oavsett hur många gånger man varit där. Som någon en gång sa: ”är du trött på London, är du trött på livet”…

Resguide Chelsea, Kolla upp här!

Arenaguide, klicka här!