Fotbollsresa eller NHL-action på sportlovet?

boka sportlovsresa 2017

Se toppsport med familjen på sportlovet

Zlatan på Old Trafford eller Henke Lundqvist i Madison Square Garden? Eller varför inte ett Serie A-derby kombinerat med skidåkning i de italienska alperna.

Sportlovet 2018 erbjuder fantastiska möjligheter att se toppsport live på några av världens största idrottsarenor.

Klicka på länkarna för att komma till bokningen för dessa event. Observera att speldatumen är preliminära och kan komma att ändras.

Ökad risk för spridning av infektioner under februari var en av anledningarna till att ett nytt skollov etablerade sig i Sverige i mitten av det förra seklet. Numera fyller lovet en helt annan funktion även om en utbredd resfeber är en vanlig ”åkomma” just i samband med sportlovet.

SÖK OCH BOKA SPORTLOVSRESA NU!

Många åker skidor eller aktiverar sig på annat sätt under sportlovet men en tydlig trend är att allt fler ägnar sig åt sport som åskådare. Sportlovet är en utmärkt möjlighet att åka på en fotbollsresa tillsammans med hela familjen. Men det är också tillräckligt långt för att göra en resa till Nordamerika för att se NHL eller NBA.

boka sportlovsresor till London

Glödheta toppmatcher

Vi har tittat lite närmare på utbudet av matcher och evenemang som äger rum under vecka 8 och 9. Om vi börjar med Premier League så ser helgen den 24-25 februari ut att bli en riktig höjdare. I denna omgång drabbar Arsenal och Manchester City samman på Emirates Stadium i London, samtidigt som Zlatans Manchester United tar emot Chelsea i ett ännu hetare toppmöte på Old Trafford. Kan du ens tänka dig en bättre start, eller avslutning (beroende på om dina barns lov är vecka 8 eller 9), på ett sportlov än att se Zlatan spela live mot de regerande Premier League-mästarna?

Fotboll och skidåkning

Även i Tyskland spelas en del fina matcher under denna period. Storlaget Bayern München tar exempelvis emot Hertha Berlin hemma på mäktiga Allianz Arena den 24 februari. I den här artikeln hittar du inspiration för fotbollsresor till München. Från München är det nära till skidsportparadiset Garmisch-Partenkirchen där du kan njuta av såväl härliga längdåkningsspår som utförsåkning i världsklass. Till de österrikiska alperna är det heller inte långt så fotboll i München och skidsport är en alldeles utmärkt kombo. Samma sak kan för övrigt sägas om den franska rivieran där Ligue1-klubbarna OGC Nice och AS Monaco huserar. Ett par timmar norr om dessa båda kustpärlor hittar du skidåkning i toppklass.

boka sportlovsresor till turin

Derby i Turin

Även i Italien finns samma fina förutsättningar att varva fotboll med aktiviteter på snö. Runt omkring Turin (där vinter OS 2006 ägde rum) i den norditalienska regionen Piemonte, finns många fina pister och skidspår. Turin är som bekant också hemvist för två stolta fotbollsklubbar – de regerande mästarna Juventus och deras ”lillebror” FC Torino. Passande nog möts dessa lag i ett intressant derby på Stadio Olimpico di Torino den 18 februari. Ett par timmar österut, i Milano, möter Inter efterföljande helg (25 februari) nykomlingen Benevento med svenske landslagsanfallaren Samuel Armenteros i laget.

boka sportlovsresor till NY

NHL i New York

Om hockey lockar mer en fotboll är en resa till New York något vi rekommenderar varmt. NHL är som bekant världens bästa hockeyliga och i ”Det stora äpplet” kan du se tre olika klubbar: New York Rangers, New York Islanders och New Jersey Devils. Rangers är klart mest populärt bland svenska hockeyfans, som gärna åker över för att se Henke Lundqvist briljera mellan stolparna. Vi är många som unnar Henke att få kröna sin fantastiska karriär med att vinna Stanley Cup. Under sportlovet finns möjlighet att se Rangers spela i magiska Madison Square Garden, där de bland annat möter Detroit Red Wings den 25 februari. Vår hockeyexpert Henrik Skoglund har koll på Henke och Rangers – läs hans artikel i ämnet.

Sporttokiga Toronto

Toronto är en klassisk hockeymetropol och en av våra absoluta favoritdestinationer i Nordamerika. Här finns så mycket hockeykultur att man ibland glömmer bort att den pulserande staden även hyser klubbar i MLS (fotboll), NBA (basket) och MLB (baseball). Men visst, en resa till Toronto är naturligtvis inte komplett utan en match med The Leafs, som det stolta hockeylaget kort och gott kallas. Under vecka 8 och 9 spelar Leafs hemma i Air Canada Centre vid tre tillfällen; mot Florida 20/2, mot NY Islanders 22/2 och mot Boston Bruins den 24/2. Läs gärna den här artikeln om sportstaden Toronto.

Text: Kostas Foussianis

kostas@nickes.com